Abraaj yeni yatırımlara ara verdi

Özel sermaye fonu yöneticisi Abraaj, yeniden yapılanmaya giderek değerlendirme süreci tamamlanana kadar yeni yatırımlara ara verdi.

23.02.2018 Cuma 15:33

Güncelleme : 24.02.2018 Cuma 16:52

Özel sermaye fonu yöneticisi Abraaj "güçlendirilen operasyonel etkinlik ile sürdürülebilir büyümeyi" sağlamak için yeniden yapılanmaya gittiğini, bu konudaki değerlendirmeler tamamlanana kadar fonların yatırıma yönlendirilmesine ara verildiğini açıkladı.
 
Abraaj tarafından yapılan yazılı açılamada, şirketin Abraaj Investment Management Limited (AIML) ve Abraaj Holdings olarak ikiye ayrılacağı belirtildi. Buna göre AIML Abraaj'ın tüm fonlarını yönetecek. Fonların Asya, Afrika, Ortadoğu, Türkiye ve Latin Amerika'da yatırımları bulunuyor.
 
Yeniden yapılanma kapsamında Türkiye'den sorumlu ortak Selçuk Yorgancıoğlu, AIML'de fon yönetimi stratejisinden sorumlu eş başkanlık görevine getirildi.
 
Yapılanma kapsamında AIML'nin kurumsal yönetim süreçlerini oturtmak için danışmanlar görevlendirildiği ifade edilen açıklamada, bu süreç sona erene kadar "yatırıma yönlendirme"nin askıya alındığı belirtilerek, "Bu durum Abraaj'ın yatırım ekiplerinin bulundukları piyasalarda yatırım fırsatları bulma ve yatırım görüşmeleri yürütme ivmesini hiçbir şekilde yavaşlatmıyor" denildi.
 
Açıklamada AIML'nin iki eş başkanı olacağı, Abraaj'ın kurucusu Arif Naqvi'nin bu görevleri Yorgancıoğlu ve Omar Lodhi'ye devrettiği ve kendisinin AIML'nin yatırım komitesinde icracı olmayan üye olacağı ifade edildi.
 
Yorgancıoğlu bundan önce Abraaj'ın Türkiye'deki faaliyetlerinden, Lodhi ise Asya'daki faaliyetlerinden sorumlu ortaklarıydı.
 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak