Acıpayam`da SGK`ye belge verme süresi uzatıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Denizli`deki deprem nedeniyle Acıpayam ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) verilecek prim belgelerinin süresinin 1 Nisan`a ertelendiğini bildirdi.

26.03.2019 Cuma 17:57

Güncelleme : 27.03.2019 Cuma 09:30

Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Denizli'ye dün yaptığı  ziyarette, vatandaşların, depremin ardından oluşan ihtiyaçlarını yerinde tespit  etme imkanı bulduğunu belirtti.

Acıpayam ilçesinde depremin etkilerinin en fazla hissedildiği Yeniköy,  Uçarı, Karahöyük ve Oğuz köylerinde vatandaşları ziyaret ettiğini anımsatan  Selçuk, şunları kaydetti:

 "Türk Kızılay ve AFAD'ın görev yaptığı bölgede, Bakanlığımız ASDEP  görevlileri de vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Psikososyal destek için  ihtiyaçları anında tespit edip en kısa sürede karşılıyoruz. Ziyaretlerim  sırasında vatandaşlarımızın özellikle primlerin ödenmesine ilişkin bir de talebi  oldu. Depremi yaşayan vatandaşlarımızın, iş yeri ve işverenlerimizin yanında  olmak adına SGK'ye verilmesi gereken prim belgelerinin verilme süresini  erteledik. Depremin olduğu 20 Mart'tan 25 Mart'a kadar (bu tarih dahil) SGK'ye  verilmesi gereken iş yeri bildirgesi, sigortalı işe giriş bildirgeleri, sigortalı  işten ayrılış bildirgeleri ile 2019 yılı şubat ayına ait aylık prim ve hizmet  belgesinin verilme süresini 1 Nisan 2019'a kadar uzattık."
 
Bakan Selçuk, depremden olumsuz etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş  olsun dileyerek devletin, her daim yanlarında olduğunu bilmelerini istedi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak