Adını değiştirince fiyatı uçtu!

Long Island Iced Tea isimli içecek firması Bitcoin ve diğer kriptoparaların değerlenmesi nedeniyle blokzincir teknolojisine yatırım yapacağını duyurdu. Adını Long Blockhain olarak değiştiren şirketin hisseleri 4 kat arttı.

22.12.2017 Cuma 14:20

Güncelleme : 22.12.2017 Cuma 15:44

Long Island Iced Tea ismindeki, adından da anlaşılacağı üzere, buzlu çay üreten firma Bitcoin fiyatlarının roket hızında artmasından esinlenip adını Long Blockchain olarak değiştirerek kriptopara işiyle ilgilenen firmalara yatırım yapmak istediğini açıkladı.
 
Long Island Iced Tea hisseleri, isim değişikliğinden sonra 2.44 dolardan 9.49 dolara fırlayarak neredeyse 4 kat değer kazandı. Nasdaq kapanışında hisseler yüzde 183 değer kazanarak 6.91 dolardan işlem gördü.
 
Şirketten yapılan açıklamada kendi markalarıyla buzlu çay yapmaya devam edecekleri ancak öncelikli hedefin bundan böyle blokzincir teknolojisinin getirilerine yönelik iş fırsatları olduğu kaydedildi.
 
Bitcoin başta olmak üzere ethereum, litecoin, ripple ve benzeri pek çok kriptoparanın kalıcı olduğu düşünülse de uzmanlar ekosistem üzerindeki abartılı değerlenmeye dikkat çekiyor.
 
Örneğin, Bioptyx ismindeki biyoteknoloji firması da şirket ismini Riot Blockhain olarak değiştirmesinin ve iş modelini bitcoin üzerine inşa edeceğini açıklamasınından rekor düzeyde değer kazanmıştı. Keza, küçük bir finans teknolojisi firması olan LongFin kuruluşu da blokzincir yatırımcılarına fon sağlayacağını açıkladıktan sonra 1 hafta içerisinde yüzde 2600 değer kazanmıştı.
 
Kimi uzmanlar bu durumu 2000'li yılların başındaki dot.com balonuna ve bazı şirketlerin isimlerinin önüne elektronik ticareti simgeleyen 'e' takısını eklemesine de benzetiyor.









Habertürk
 

"
En Çok Okunan Haberler

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?