Ağustosta doğalgaz ithalatı azaldı

Türkiye`nin doğalgaz ithalatı ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,1 azalarak, 3 milyar 627 milyon metreküpe geriledi.

27.10.2016 Cuma 09:04

Güncelleme : 27.10.2016 Cuma 10:04

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı ağustosta geçen yılın aynı  ayına göre yüzde 3,1 azalarak, 3 milyar 627 milyon metreküpe geriledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) Doğalgaz Sektör Raporu'na  göre, geçen yıl ağustosta 3 milyar 741 milyon metreküp olan doğalgaz ithalatı, bu  yılın aynı ayında yüzde 3,1 düşüşle 3 milyar 627 milyon metrekübe düştü.

Toplam ithalatın 3 milyar 149 milyon metrekübü boru hatlarıyla, 477  milyon metrekübü de LNG tesisleri aracılığıyla yapıldı. En fazla doğalgaz ithal  edilen ülke 1 milyar 988 milyon metreküple Rusya olurken, bu ülkeyi 632 milyon  metreküple İran, 529 milyon metreküple Azerbaycan izledi.

DOĞALGAZ TÜKETİMİ YÜZDE 3,24 AZALDI

Türkiye'nin doğalgaz tüketimi ise ağustosta geçen yılın aynı ayına  göre yüzde 3,24 azalarak, 3 milyar 250 milyon metrekübe geriledi. Bu dönemde en  çok doğalgaz tüketimi elektrik santrallerinde gerçekleşti.

Geçen yıl ağustosta elektrik santralleri 1 milyar 61 milyon metreküp  doğalgaz tüketirken, bu yılın aynı döneminde bu miktar yüzde 3 azalarak 1 milyar  29 milyon metrekübe geriledi. Elektrik santrallerini, 735 milyon metreküple  Otoprodüktör Elektrik Santralleri ve 258 milyon metreküple Organize Sanayi  Bölgeleri (OSB) izledi.

Toplam doğalgaz tüketimi içinde konutlarda tüketilen doğalgaz oranı  ise yüzde 6 olarak hesaplandı.

Bu dönemde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın doğalgaz depolama  kapasitesini artırma yönündeki çalışmaları da istatistiklere yansıdı ve  depolardaki doğalgaz miktarı artışı ağustosta da devam etti.

Geçen yıl ağustosta 1 milyar 597 milyon metreküp doğalgaz  depolanırken, bu miktar bu yılın aynı ayında yüzde 55,6 artarak, 2 milyar 484  milyon metrekübe yükseldi.

Türkiye'de ağustos ayında doğalgaz ihracatı ise yüzde 16 düşüşle 61  milyon metreküp oldu. Doğalgaz ihraç edilen tek ülke ise Yunanistan oldu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak