Akbulut Grubu`na kayyum atandı!

Akbulut Grubu`na bu sabah saatlerinde kayyum atandı. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akbulut da FETÖ operasyonu kapsamında gözaltı kararı çıkan isimler arasında bulunuyor.

28.07.2016 Cuma 17:41

Güncelleme : 29.07.2016 Cuma 09:35

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından FETÖ operasyonu kapsamında Akbulut Grubu'na kayyum atandı. Şirket yetkililerin verdiği bilgiye göre kayyum ataması sabah saatlerinde meydana geldi.

BANK ASYA İLE ORTAKLIĞI BULUNUYORDU

Habertürk'ün haberine göre, inşaattan tekstile birçok şirketle ilişkisi bulunan Bank Asya'nın ortaklarından biri de Akbulut Grubu bünyesinde yer alan Ortadoğu Tekstil ve BJ Tekstil'di. Ortadoğu Tekstil'in Bank Asya ortaklığı yüzde 4.89 civarındaydı. BJ Tekstil'in ise yüzde 2,7'lik bir ortaklığı bulunuyordu.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI GÖZALTI KARARI ÇIKAN İSİMLER ARASINDA

Ortadoğu Tekstil'in aynı zamanda BJ Tekstil'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndaki Ali Akbulut, Akbulut Grubu'nun iştiraklerinden. Bank Asya'nın yüzde 7,15'lik kısmına sahip olan Akbulut Grubu Yönetim Kurulu Başkanı bir dönem Zaman Gazetesi'nin İmtiyaz Sahibi olarak görev yaptı. Akbulut şimdi ise FETÖ operasyonu kapsamında gözaltı kararı çıkan isimler arasında. Akbulut'un aynı zamanda yakın zamana kadar Feza Gazetecilik'te yüzde 25 hissesi vardı.

AKBULUT GRUBU'NA BAĞLI ŞİRKETLER

Tekstil, gayrimenkul yatırım ortaklığı, inşaat, enerji, tarım ve hayvancılık alanlarında faaliyet gösteren Akbulut Grubu'nun bünyesinde Ortadoğu Tekstil, Global Denim Dizayn Tekstil, Odtex, Akbulut Tekstil, Denim Dizayn, TAMM İnşaat, BJ Tekstil, ODEN Enerji, ERFA Mühendislik ve Aksüt yer alıyor.
 

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü