Akkuyu NGS`de ilk reaktör için yeni aşama

Türkiye`nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu NGS`nin ilk reaktörünün temel plakasının beton dökme çalışmaları tamamlandı.

14.03.2019 Cuma 15:07

Güncelleme : 15.03.2019 Cuma 11:04

Akkuyu NGS'yi inşa eden Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom  tarafından yapılan açıklamada, ilk reaktörün temel plakasının beton dökme  çalışmalarının 8 Mart'ta tamamlandığı bildirildi.

Söz konusu işlemin Akkuyu NGS'nin inşaat sahasında bu yıl gerçekleşen  en önemli gelişmelerden biri olduğu, plaka yapımında 17 bin metreküpten fazla  beton kullanıldığı belirtildi.

İlk reaktörün yardımcı reaktör binası ve yedek kontrol noktası  binasının beton temelleri çalışmalarının da sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada,  bir sonraki aşamada reaktör binasının iç ve dış duvarlarının tamamlanacağı  kaydedildi.

SANTRAL SAHASININ YÜZDE 70'İ TAMAMLANDI

Santral sahası inşaatının yaklaşık yüzde 70'inin tamamlandığı, geri  kalan kısmın da bu yılın sonuna kadar bitirileceği belirtildi.

Kasım 2018'de alınan sınırlı çalışma izni kapsamında santralin ikinci  reaktöründe de mühendislik etüt çalışmalarının sürdürüldüğü ifade edildi.

Akkuyu NGS'nin üçüncü reaktörünün inşaat lisansı için de Türkiye Atom  Enerjisi Kurumuna sunulacak belgelerin hazırlık çalışmalarına devam edildiği  bildirildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Akkuyu Nükleer AŞ Genel  Müdürü Anastasia Zoteeva, şunları kaydetti:

"Temel plaka beton dökme işlemi global nükleer enerji topluluğunca  belirlenen güncel gereksinimler, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının güvenlik  standartları ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal ve uluslararası şartlarına uygun  olarak gerçekleştirilmiştir. 2019'da ikinci güç ünitesi inşaat lisansını almayı  planlıyoruz. Sonrasında temel plakasının beton dökme çalışmaları başlatılacak.  Çalışmalar, birinci ünitede kazanılan deneyimlere dayanılarak  gerçekleştirilecek."

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak