Akkuyu NGS`nin ilk reaktör basınç tankı tabanı üretildi

Akkuyu Nükleer Güç Santrali`nin ilk reaktör basınç tankı tabanının üretildiği bildirildi.

08.02.2019 Cuma 14:13

Güncelleme : 08.02.2019 Cuma 14:24

Akkuyu NGS'yi inşa eden Rosatom tarafından yapılan açıklamada, söz  konusu işlemin iki aşamada gerçekleştirildiği ve tabanın 12 bin tonluk bir baskı  gücüyle preslendiği belirtildi.

Basınç tankı tabanının Rosatom’un makine yapımı bölümü  Atomenergomash’ın bünyesindeki AEM Teknoloji AŞ’nin Rusya’nın Volgodonsk  şehrindeki şubesi Atommash şirketi tarafından üretildiği ifade edilen açıklamada,  şunlar kaydedildi:

"Üretim için ilk önce boru şeklinde bir dövme çelik kesilerek, fırında  ısıtıldı. Ardından bir metal levha elde etmek için preslenerek açıldı. Bir  sonraki aşamada ise taban şekillendirildi ve 64 ton ağırlığında, 5 bin 850  milimetre çapında ve 300 milimetre kalınlığında olan ham ocakta, maksimum bin 40  derecelik sıcaklıkta iki aşamalı ısıtma uygulandı. Isıtma ve soğutma 600-900  derece sıcaklık aralığında değişiyor ve bu işlemler 6 gün sürüyor. Yüzey  soğuduktan sonra, alt bölüm gerekli inceleme işlemlerinden geçiyor."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Atommash Direktörü Rovshan Abbasov  da bir reaktör basınçlı kap üretim döngüsünün iki yıldan fazla sürdüğünü  belirterek, "Müşterilerimizle aktif bir iş birliği içindeyiz. Yabancı müşteri  için ekipman üretirken, NGS ekipmanlarına yönelik sadece Rus norm ve kurallarına  değil, aynı zamanda ürünlerimizi tedarik ettiğimiz ülkenin ulusal standartlarına  da uymak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Tesisin geçen yıl ekimde "Hint Nükleer Santrali" için buhar jeneratörü  seti üreterek gerekli deneyimi kazandığını kaydeden Abbasov, şu an için  işletmenin ihracata yönelik siparişlere ağırlık verdiğini ifade etti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak