Akkuyu Nükleer AŞ`ye yeni yönetici

Türkiye`nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali`ni inşa edecek Akkuyu Nükleer AŞ`nin yeni Genel Müdürü Anastasia Zoteeva oldu.

05.03.2019 Cuma 10:26

Güncelleme : 05.03.2019 Cuma 13:59

Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Zoteeva, görevi Mayıs  2017'den beri şirketin genel müdürlüğünü yürüten Yuriy Galanchuk'tan devraldı.

Zoteeva, aynı zamanda Mayıs 2017'den bu yana Akkuyu Nükleer AŞ Yönetim  Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyordu. Açıklamada görüşlerine yer verilen Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü ve  Yönetim Kurulu Başkanı Zoteeva, şunları kaydetti:

"Türk ortaklarımızın isteklerinin yerine getirilmesi yönünde gayret  göstererek projemiz için 2023 yılı hedef olarak belirlendi. Türkiye  Cumhuriyeti’nin 100. yılında Akkuyu NGS 1 nolu ünitenin yapımının tamamlanması  hedeflenmektedir. Bu oldukça iddialı bir görevdir ve bu yüzden, inşaat işlerinin  akışından, ekipmanın imalatı ve tedarikinden sorumlu çalışanlarımız, projemiz  kapsamında çalışmakta olan en önemli personelimizdir. Projemizi yürüten ekibimiz,  Türk uzmanlarının dahil edilmesiyle daha da güçlendirilecek ve ortaklaşa  yürüteceğimiz çalışmalarımız projemizin başarılı bir şekilde  gerçekleştirilmesinin teminatı olacaktır."

Türkiye ve Rusya arasında 2010'da imzalanan anlaşma kapsamında  Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli bölgesinde kurulacak ve toplam 4 bin  800 megavat kurulu güce sahip 4 reaktörden oluşacak Akkuyu NGS'nin ilk  reaktörünün temeli 3 Nisan 2018'de atıldı. İlk reaktörün 2023'te devreye alınması  hedefleniyor.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı