Alan Menkul geniş yetkili lisansını aldı

Alan Menkul Değerler A.Ş.’nin geniş yetkili aracı kurum lisansı almasıyla birlikte ticari ünvanı, ‘Alan Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’ oldu.

28.10.2015 Cuma 12:26

Güncelleme : 28.10.2015 Cuma 12:29

Alan Menkul Değerler A.Ş.’nin geniş yetkili aracı kurum lisansı almasıyla birlikte ticari ünvanı, ‘Alan Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’ oldu. Alan Yatırım bundan sonra forex ve portföy yönetimi alanlarında da faaliyet gösterecek.

2014 yılı Aralık ayında satın alındıktan sonra 2,5 milyon TL olan sermayesi 30 milyon TL’ye yükseltilen Alan Yatırım Menkul Değerler A.Ş. profesyonel kadrosunu yenilerken, teknoloji alanında da önemli yatırımlar yaptı. Borsa İstanbul bünyesindeki hisse senedi ve vadeli işlemler piyasasındaki pazar payını artırmayı amaçlayan Alan Yatırım, Ocak ayında %0,18 pazar payıyla ile 56. sıradayken, Ekim ayında %1,15’e ulaşan pazar payıyla 80 kurum arasında 25. sıraya yükseldi. Alan Yatırım ayrıca FX piyasaları, portföy yönetimi, kurumsal finansman ve tezgah üstü işlemler gibi yatırım bankacılığının her alanında Türk sermaye piyasasının önde gelen kurumlarından biri olmayı hedefliyor.

Bu hedef doğrultusunda geniş yetkili aracı kurum lisansını alan Alan Yatırım bundan böyle; Bireysel Portföy Yöneticiliği, Yatırım Danışmanlığı ve Kaldıraçlı Alım Satım İşlemleri alanlarında da faaliyette bulunacak. Alan Yatırım önümüzdeki dönemde de İşlem Aracılığı Faaliyeti (Yurt dışında), Halka Arza Aracılık Faaliyeti (Aracılık yüklenimi) ile diğer Portföy Aracılığı Faaliyetleri izinleri için SPK’ya başvuru yapacak.


 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma