Albaraka ile MESİAD işbirliği protokolü imzaladı

Albaraka ile Merter Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) kurumsal finansman destek kredileri alanında işbirliği protokolüne imza attı.

02.03.2015 Cuma 14:47

Güncelleme : 02.03.2015 Cuma 15:47

27 Şubat 2015 tarihinde MESİAD’da gerçekleştirilen imza törenine Albaraka Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, MESİAD Başkanı Yusuf Gecü ve Albaraka Genel Müdür Yardımcısı Bülent Taban katıldı.

Albaraka Türk Katılım Bankası ve Merter Sanayici ve İşadamları Derneği arasında imzalanan protokole göre, MESİAD üyeleri Albaraka’nın sunduğu kurumsal finansman destek kredilerini özel oranlarla kullanabilecek.

Anlaşmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Albaraka Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi: “Dünyanın en iyi katılım bankası olma vizyonu ile hareket eden Albaraka, uzman kadroları, fark yaratan ürün ve hizmetleriyle daima sanayicilerimizin, KOBİ’lerimizin yanındadır. Katılım bankacılığı prensipleri doğrultusunda üretime ve ticarete finansman sağlama misyonunu en etkin şekilde faaliyetlerine yansıtan bankamız, KOBİ’lerin gelişimine ve ekonomik kalkınmasına desteğini öncelik olarak görmektedir” dedi.

MESİAD ile imzalanan protokolün önemine dikkat çeken Yahşi: “Türk ekonomisinin can damarı olan ve Türkiye’nin 2023 hedefleri açısından da önemli bir rol üstlenen tekstil ve hazır giyim sektörünün her açıdan desteklenmesi, büyük önem taşıyor. Tekstil sektöründe önemli bir yeri bulunan ve Merter’in bir moda merkezi haline gelmesi için çalışmalarını sürdüren MESİAD’la böyle bir işbirliğinde buluşmaktan son derece mutluyuz” dedi.

MESİAD Başkanı Yusuf Gecü de: "Albaraka bu işbirliği protokolü ile daha uygun koşullarda iş yapabileceğimiz bir platform yaratarak iş adamlarımıza önemli bir destek sundu, bu destekle daha fazla üretip daha fazla ihraç edecek, Merter’i modada hak ettiği noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz, bu değerli destek için Albaraka’ya içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Türkiye'de faizsiz bankacılık alanındaki finansal kuruluşların ilki ve öncüsü Albaraka Türk Katılım Bankası, Ortadoğu'nun ileri gelen gruplarından Albaraka Bankacılık Grubu (ABG), İslam Kalkınma Bankası (IDB) ve Türk ekonomisine yarım yüzyıldan fazla hizmet veren yerli bir sanayi grubunun öncülüğünde 1984 senesinde kurulmuştur.
 
Albaraka, üç binden fazla çalışanı ve toplam 202 şubesiyle  müşterilerine, ortaklarına, çalışanlarına ve Türkiye'ye değer katma misyonunu benimsemiş uluslararası bir katılım bankası olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

"
En Çok Okunan Haberler

Borsada yatırımcı sayısında artış devam etti

`Hedefimize ulaşmakta kararlıyız`

1. çeyrek işsizlik rakamları açıklandı

Piyasa katılımcıları anketi yayımlandı

Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete`de

Konut satışları azaldı

Tesla, Berlin`deki fabrikasını genişletiyor

`Enflasyon yüzde 2 hedefine doğru ilerleyecek`

Altın, gümüş ve platinde yükseliş bekleniyor

BYD Electronic, Hang Seng Endeksi`ne eklenecek

`Haziranda faiz indirimi uygun olabilir`

ABD enerji üretim kapasitesini yüzde 80 artıracak

`Faiz indirmeden önce birkaç veriye ihtiyaç var`

Çin`in tüketim ve yatırımları yavaşladı

`Piyasa yumuşak iniş konusunda fazla iyimser`

Ping An, HSBC`deki payını azaltacak

Merkez Bankası`nın rezervleri yükseldi