Albayrak`tan Çin`e yatırım çıkarması

Albayrak, Türkiye’nin yeni dönemdeki hedeflerini ve projelerini Çinli muhataplarıyla paylaşacak, işbirliği ve yatırım imkânlarını anlatacak.

22.03.2016 Cuma 08:48

Güncelleme : 22.03.2016 Cuma 14:32

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Çin’e kömür çıkarması yapacak. Albayrak, enerji alanında işbirliği ve yatırıma davet için Çin’e gidiyor. Albayrak, kömür başta olmak üzere termik, yenilenebilir ve nükleer alanlarında temaslarda bulunacak.

Habertürk'ten Deniz Çiçek'in haberine göre, Albayrak’ın bugün başlayan Çin gezisi, 25 Mart’a kadar devam edecek. Albayrak, Türkiye’nin yeni dönemdeki hedeflerini ve projelerini Çinli muhataplarıyla paylaşacak, işbirliği ve yatırım imkânlarını anlatacak. Albayrak’ın görüşme listesinde finanstan yenilenebilir enerjiye, madencilikten termik santrala pek çok alanda yatırım yapan dünya devi Çin firmaları yer alıyor.

FİNANSMAN İÇİN DAVET

Albayrak’ın 3 ayaklı Çin ziyaretinin ilk ayağında başkent Pekin bulunuyor. Pekin Rüzgâr Merkezi’ni gezecek ve dünyanın en önemli rüzgâr enerjisi firmaları ile bir araya gelecek olan Albayrak, Çin Kalkınma Bankası ve bazı finans kuruluşları ile de görüşmelerde bulunacak. Türkiye’deki güvenli yatırım ortamını anlatacak, yatırımcılara finansman davetinde bulunacak. Albayrak, Pekin’deki programının son ayağında Çinli kömür devleri ile bir araya gelecek. Bu firmaları hem Türkiye’ye yatırıma, hem de ortaklık kurmaya davet edecek.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak