Alibaba’nın kurucusundan Michael Jackson şov

E-ticaret devi Alibaba`nın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Jack Ma, 8 Eylül’de gerçekleşen şirketin 18. doğum gününü kutlamak için Michael Jackson`tan esinlenerek muhteşem bir dans gösterisine imza attı.

13.09.2017 Cuma 11:00

Güncelleme : 13.09.2017 Cuma 11:16

Dünyanın en büyük internetten alışveriş şirketi Çinli Alibaba'nın kurucusu Jack Ma şovmenliği ile tanınır. 8 Eylül’de gerçekleşen Alibaba’nın 18. doğum günü partisinde Ma, büyük bir gösteriye imza attı. Motosikletle sahneye çıkıp siyah-altın renklerinde bir maske takan Ma, elini sallayıp Jackson'ın "Billie Jean"de yaptığı hareketleri gerçekleştirdi.

Alibaba'nın yıllık partisine davet edilen çalışanlar, maskenin altında kimin saklandığının farkında değildi. Ma maskesini çıkardığında ise seyirciler tarafından, uzun gösteri karşısında şaşkınlık ve hayranlıkla güçlü bir alkış aldı. Ma, ardından sahneye Alibaba yöneticilerini davet etti.

Ma'nın şirketinin 18. doğum gününü böyle bir gösteriyle kutlamasının bir nedeni var. Şirketin hisse senetleri, Ocak 2017'den bu yana bir toparlanma yaşadı ve değerlemesi geçtiğimiz günlerde 400 milyar dolarlık bir puanı geçti. Böylelikle şirket Amazon’un ‘dünyanın en büyük e-ticaret firması’ unvanını da tehdit etmeye başladı.

İLK DEĞİL

Gerçekleşen bu gösteri, Ma için bir ilk değil. 2009 yılındaki şirketin kuruluşunun 10. yıl dönümünde ağır metal kurşun şarkıcısı gibi giyinen Ma, "Can You Feel The Love Tonight" parçasının bir bölümünü gerçekleştirmişti.

Çinli iş adamı Jack Ma, e-ticaret alanında faaliyet gösteren Alibaba Group’un kurucusu ve başkanı. Forbes’in Eylül 2015 rakamlarına göre 21.4 milyar dolarlık servetiyle Çin’in ikinci, dünyanın ise 33. en zengin kişisi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak