Alman araçlarına Türk kapısından binilecek

10.01.2015 Cuma 13:05

Güncelleme : 10.01.2015 Cuma 13:05

Bir teknopark firması, çok kullanıldığı  için sık arızalanan dolmuş kapılarının problemini gidermek için başlattığı 3  yıllık AR-GE çalışmasında başarılı oldu. Firma bu kapıları dünyaca ünlü otomotiv  firmalarına satmaya başladı.

 


Almanya'da bir minibüste günde en fazla 50'yi bulan otomatik kapı  açılma sayısı, Türkiye'de binleri bulabiliyor. Araçların yurtdışı koşullarına  göre üretilen kapıları, Türkiye şartlarında çabuk arızalanabiliyor.

 


Dolmuşlarda sık meydana gelen otomatik kapı arızalarını araştıran  Mersin Teknopark'taki bir firma 3 yıllık Ar-Ge çalışması sonucunda, günde  yüzlerce kez kez açılıp kapanan servis araçları için daha sağlam kapı üretti.

 

Firmanın yönetim kurulu başkanı Veli Doğan, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, Almanya ile Türkiye arasındaki kullanım farkından yola çıkarak,  Türkiye şartlarına uygun kapı ürettiklerini ifade etti.

 

Kapıların farklı birçok güvenlik ve ekstra donanıma sahip olduğunu  belirten Doğan, "Bizim en büyük uygulama alanımız Mersin'deki dolmuş hatları  oldu. Ürettiğimiz kapıları dolmuş hatlarında denedik ve başarılı olduk. Bizim  kapılarımız Alman ürününe göre çok daha dayanıklı" dedi.

 

Doğan, üretimlerinin Alman otomobil firması Volkswagen'in de dikkatini  çektiğini anlatarak, şöyle devam etti:

 

Gelip kapılarımızı incelediler ve çok beğendiler. Ürettiğimiz  kapıları onlara satmaya başladık. Volkswagen ürettiği minibüs, panelvan ve diğer  servis araçları ile VIP araçlarında bizim kapılarımızı kullanılmaya başladı.  Artık Alman firmasının birçok servis tipi aracında bizim kapılarımız 'standart'  olarak kullanılıyor. Araçlar Türkiye'ye panelvan olarak geliyor, ihtiyaca göre  servis veya okul taşıtı olarak düzenleniyor. Burada, içerisine koltuk, taban ve  tavan konuluyor biz de firmanın fabrikasına giderek kapılarımızı takıyoruz."

 

Doğan, otomotiv pazarında hızla büyüdüklerini, vurgulayarak, "Şu an  Volkswagen'e üretim yapıyoruz. Aynı zamanda Mercedes, Renault, Ford ve Fiat ile  görüşmelerimiz devam ediyor. Özetle sektördeki bütün oyuncularla temas  halindeyiz. Güvenli kapılarımızı, uzun vadede de olsa bütün araçlara standart  olarak takmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`ABD enflasyonu hisseler için önem taşıyor`

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi