`Alman ekonomisi için endişeye sebep yok`

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) raporunda uzmanların, Alman ekonomisinde art arda iki çeyreklik potansiyel bir daralmanın henüz endişe teşkil ettiğine inanmadığı belirtildi.

23.09.2019 Cuma 15:58

Güncelleme : 24.09.2019 Cuma 11:23

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), ekonomiye yönelik eylül ayı raporunu yayımladı.

Raporda, Alman ekonomisinin ihracata dayalı sektörlerden dolayı yılın üçüncü çeyreğine durgun bir başlangıç yaptığı belirtilerek, sanayi üretiminin temmuz ayında düşüşünü sürdürdüğü, temmuzun tatil zamanı olmasının bu düşüşte rol oynadığı ancak bunun ana faktör olmadığı vurgulandı.

Raporda, şunlar kaydedildi:

"Uzmanlar, Alman ekonomisinde art arda iki çeyreklik potansiyel bir  daralmanın henüz endişe teşkil ettiğine inanmıyor. Uzmanlar, böyle bir durumun (iki çeyrek üst üste daralma) ekonomik genişlemedeki daralmanın büyük ölçüde sanayi ile sınırlı kalması nedeniyle genel genişleme döneminin sonunu temsil  etmediğini söylüyor. Böyle bir düşüş, şu anda Alman ekonomisi için aşırı ısınma döneminden çıkarak normale dönme döneminin bir parçası olarak görülmeli."

Alman ekonomisinin özellikle küresel ekonomik ortamın neden olduğu risklerle karşı karşıya kaldığına işaret edilen raporda, jeopolitik veya ticari gerilimlerin ihracata dayalı Alman endüstrisindeki düşüşü artırdığı uyarısında  bulunuldu.

Avrupa'nın en büyük ve dünyanın dördüncü ekonomisi olan Almanya, yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,4 büyümesinin ardından ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 küçülme kaydetmişti.

Almanya'da ekonomi geçen yıl yüzde 1,4 büyüdü. Alman hükümeti ve AB  Komisyonu, bu yıl büyümenin yüzde 0,5'te kalmasını bekliyor.
"
En Çok Okunan Haberler

SPK`dan halka arz düzenlemesi

`Finans piyasalarını yakından takip edeceğiz`

İngiltere`nin kamu borcu artış gösterdi

GM, 449 binden fazla aracı geri çağıracak

Tüketici güven endeksi açıklandı

Çin`in bütçe gelirleri azaldı

Ülke gruplarına göre ihracat analizi yapıldı

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi yükseldi

Çin faizi sabit tuttu

ABD`de büyük bankalar Fed konusunda bölündü

Japonya Merkez Bankası faizi sabit tuttu

SPK`dan 3 şirketin sermaye artırımına onay

Almanya`da konut fiyatları arttı

Japonya`da enflasyon hızlandı

Bankacılık sektörünün mevduatı yükseldi

İngiltere faizi sabit tuttu

Kartlı ödeme tutarı arttı