`Almanya, küresel ekonomi ve Brexit`in risklerine karşı donanımlı`

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz, ülkesinin istikrarlı mali yapısıyla ve dinamik iç ekonomik durumla yavaşlayan küresel ekonomiden, Brexit belirsizliğinden ve ticaret anlaşmazlıklarından gelebilecek risklere karşı iyi donatılmış şekilde olduğunu söyledi.

20.03.2019 Cuma 17:19

Güncelleme : 21.03.2019 Cuma 09:15

Almanya Başbakan Yardımcısı ve  Maliye Bakanı Olaf  Scholz, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, Bakanlar Kurulu'nda onaylanan 2020 yılı taslak bütçesi ve 2023 yılına kadar olan orta vadeli mali  planı açıkladı.

Almanya'da ekonomik durumun halen iyi olduğunu belirten Scholz,  "İstediğimiz her şey için finansman bulamayabiliriz ancak çok fazla finansman  sağlayabiliriz." ifadesini kullandı.

Scholz, Almanya’nın, istikrarlı mali yapısıyla ve dinamik iç ekonomik  durumla yavaşlayan küresel ekonomiden, Brexit belirsizliğinden ve ticaret  anlaşmazlıklarından gelebilecek risklere karşı iyi donatılmış şekilde olduğunu  söyledi.

2020 BÜTÇE TASLAĞI VE ORTA VADELİ MALİ PLAN ONAYLANDI

Olaf Scholz, Bakanlar Kurulu'nun, gelecek yıl harcamalarda yüzde  1,7’lik artışa işaret eden 362,6 milyar euroluk taslak bütçeyi ve 2023’ye kadar  dengeli bir bütçe öngören mali planı onayladığını bildirdi.

Buna göre, Almanya'da, ileriye dönük olarak dijital altyapı odaklı  harcamaların daha da artırılması planlanırken, 2023 yılına kadar borçlanma  beklenmiyor.

Federal hükumet giderlerinin 2020'de bu yıla kıyasla yüzde 1,7 artışla  362,6 milyar euro ve 2021’de yüzde 1 artışla 366,1 milyar euro olması  öngörülüyor.

Mali plana göre, federal hükumet harcamaları 2022’de yüzde 1,6  yükselişle 371,8 milyar euroya ve 2023'te de yüzde 0,9 artışla 375,1 milyar  euroya yükselecek.

Bütçe taslağında ayrıca, Alman hükümetinin, ülkedeki okulların  dijitalleştirilmesi için 5,5 milyar euro ve akıllı zeka teknolojisi için de 3  milyar euro ayırması dikkati çekti.

Bütçede, çocuk parasının artırılması ve teşvikler yoluyla uygun  kiralık konutlar oluşturulması da bulunuyor.

Savunma harcamalarının 2019’a göre 2,1 milyar euro artarak 2020  yılında 45,1 milyar avro olması bekleniyor.

Bütçe planına göre, 2023'e kadar altyapı, eğitim, konut, araştırma ve  geliştirme için yaklaşık 40 milyar euro harcanacak.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma