`Almanya kamu yatırımlarını artırmalı`

Uluslararası Para Fonu Avrupa Direktörü Poul Thomsen, Almanya`nın kamu yatırımlarını artırması gerektiği uyarısı yaparken, Almanya Başbakanı Angela Merkel, hükümet olarak denk bütçe politikasına bağlı olduklarının altını çizdi.

11.09.2019 Cuma 10:01

Güncelleme : 11.09.2019 Cuma 16:09

Almanya'nın kamu yatırımlarını artırmak için "bir ekonomik şok yaşanmasını beklememesi" gerektiği uyarısı yapan Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Direktörü Poul Thomsen, kamu yatırımlarının artırılmasının Almanya'nın karşı karşıya olduğu yapısal zorlukların düzeltilmesi için şu anda en iyi yol olduğunu vurguladı.

"Almanya'nın borç düzeyi iyi ve yapısal tedbirlerin alınmasını sınırlar bir noktada değil" diyen Thomsen, Almanya'nın mali teşviklere de gereksinimi olmadığını vurguladı ve "Ancak, bu Almanya'yı mantıklı uzun vadeli projeler izlemekten alıkoymamalı" diye konuştu.

Almanya Vergi Mükellefleri Federasyonu tarafından organize edilen bir etkinlikte konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel "Federal hükümet olarak, güçlü bir bütçe politikası için sorumluluğu ciddiye alıyoruz. Size denk bütçe hedefine bağlı olduğumuzun güvencesini verebilirim" dedi.

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz da Salı günü yaptığı açıklamada, büyümede ciddi bir yavaşlama yaşanması karşısında ekonomiye "milyarlarca euro" pompalamaya hazır olduklarını vurguladı.
"
En Çok Okunan Haberler

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?