Almanya tahvilleri yükseldi

Almanya tahvilleri, Yunanistan Başbakanı Tsipras`ın kreditörlerin teklifi reddettiğini açıklamasının ardından yükseldi.

24.06.2015 Cuma 14:01

Güncelleme : 25.06.2015 Cuma 09:34

Almanya tahvilleri, bir hükümet yetkilisinin, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras'ın hükümetine kreditörlerin kurtarma fonunun serbest bırakılması için verdikleri teklifi reddettiklerini söyledeiğini kaydetmesinin ardından değer kazandı.

İspanya tahvilleri, Euro Bölgesi maliye bakanlarının Brüksel'de son bir haftda üçüncü kez toplanmaya hazırlanması ile birlikte düştü ve erken saatlerdeki kazançlarını geri verdi. Bu hareket, İspanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizinin Yunanistan'ın kreditörlerle anlaşmaya yakın olduğu spekülasyonu ile son bir yılı aşkın sürenin en hızlı düşüşünü gösterdiği Pazartesi günkü hareketin tam zıddı oldu.

Helsinki'de Nordea Bank AB şef stratejisti Jan von Gerich, "Çok fazla tedirginlik var," dedi ve "Herkes Yunanistan konusunda ne olduğunu izliyor. Bir anlaşmanın fiyatlanmasında oldukça güçlü bir tepki vermiştik ve şimdi diğer yönde hareket edeceğimiz kesin görünmüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi dört baz puan ya da 0.04 yüzde puanı düşerek, Londra saati ile 11:07'de yüzde 0.84'e geriledi. Şubat 2025'te vadesi dolacak yüzde 0.5 faizli tahvilin fiyatı 0.335 ya da 1,000 euro nominal değerli beher kağıt için 3.35 euro yükselerek 96.905'e çıktı.

İtalya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, erken saatlerde üç baz puan kadar düştükten ve dokuz baz puan yükseldikten sonra, bir baz puan yükselerek yüzde 2.14'e çıktı. İspanya2nın 10 yıllıklarının faizi üç baz puan yükselişle yüzde 2.14'e çıktı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak