Almanya`da enflasyon yerinde saydı!

Almanya`da TÜFE ağustos ayında temmuz ayına göre değişmedi

13.09.2016 Cuma 11:14

Güncelleme : 14.09.2016 Cuma 13:06

Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ağustos ayında önceki aya göre değişiklik göstermedi. Almanya Federal İstatistik Ofisinin (Destatis) bugün açıkladığı nihai verilere göre, TÜFE ile ölçülen enflasyon, bu yılın ağustos ayında temmuz ayına kıyasla değişmedi. Enflasyon geçen yılın ağustos ayına oranla yüzde 0,4 artış kaydetti. Daha önce açıklanan öncü verileri teyit eden nihai enflasyon verisi, piyasa beklentisi doğrultusunda gerçekleşmiş oldu.Almanya'da, Avrupa Birliği (AB) uyumlu nihai TÜFE ağustosta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,1 azalırken, önceki yılın aynı ayına göre 0,3 artış gösterdi. AB uyumlu TÜFE de öncü veri doğrultusunda gerçekleşti.

DÜŞÜK ENFLASYONUN SEBEBİ ENERJİ FİYATLARININ AZALMASI

Daha önceki aylarda olduğu gibi ağustosta da düşük enflasyon, enerji fiyatlarının azalmasından kaynaklandı. Enerji fiyatları hariç tutulduğunda ise Almanya'da ağustos ayı enflasyonu yıllık bazda yüzde 1,1 seviyesinde belirlendi. Ülkede, gıda fiyatları ağustosta önceki aya göre 0,4 gerilerken, geçen yılın aynı ayına oranla 0,9 yükseldi. Alkol ve tütün ürünleri fiyatları aylık bazda 0,1 ve yıllık bazda da yüzde 1,9 artış gösterdi. Almanya’da motor yakıtları fiyatı ise aylık bazda yüzde 1,6, yıllık bazda yüzde 9,1 azaldı.

Öte yandan, analistler Avrupa’nın lokomotif ülkesi Almanya’nın enflasyonundaki yavaşlamanın, Avro Bölgesinde yüzde 2’ye yakın enflasyon hedefleyen Avrupa Merkez Bankasının (ECB) işlerini zorlaştıracağını düşünüyor.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı