Almanya`da istihdam rekoru kırıldı

Almanya`da toplam istihdam, bu yılın eylül ayında 45 milyon kişiye yükseldi. Böylece Doğu ve Batı Almanya`nın birleştiği 1990 yılından sonra 45 milyon rakamına ilk defa ulaşılarak rekor kırıldı.

30.10.2018 Cuma 14:46

Güncelleme : 31.10.2018 Cuma 09:47

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı geçici verilere göre, bu yılın eylül ayında ülkede mevsimsellikten arındırılmış istihdam, ağustos ayına göre yüzde 0,5 yükseldi. Eylülde istihdama katılan kişi  sayısı 216 bin kişi artarken, toplam istihdam 45 milyon 12 bin oldu.

Bu arada, iş gücü anketine dayanan geçici tahminlere göre, eylül  ayında arındırılmamış rakamlarla 1,43 milyon işsiz belirlendi. Bir önceki aya  kıyasla işsiz sayısı 44 bin (yüzde 2,7) azaldı.

Almanya'da mevsimsel ve düzensiz etkilerden arındırılmış işsiz sayısı  ise eylülde önceki aya kıyasla yaklaşık 8 bin kişi azalarak 1,45 milyon  seviyesinde gerçekleşti. Ülkede eylül ayı arındırılmış işsizlik oranı ise 3,4  olarak ölçüldü.

Uzmanlar, Almanya'da mesleki eğitim, teorik eğitim ile pratik eğitimin  birleştirilmesinin işsizliğin özellikle de genç işsizliğin düşük olmasında  etkisinin büyük olduğunu ifade ediyor.

Ülkede eğitimin içeriğinin, talep odaklı ve esnek olarak sunulduğunu  belirten uzmanlar, bu sayede şirketlerin kendi ihtiyaçları için iyi yetişmiş  çalışanlar edindiğini ve gençlerin de firmalar için gerekli beceri niteliklerine sahip olabildiğini dile getiriyor.

Uzmanlar, küresel krizden sonra işsizlik oranı yüksek seviyelere çıkan İspanya ve Portekiz'in, Almanya'daki genel ve mesleki eğitim sistemini örnek  alarak, işsizlik oranlarını daha iyi bir duruma getirebileceklerine dikkati  çekiyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma