Almanya`da PMI nisanda arttı

Almanya`da bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), hizmet sektöründeki güçlü performansın etkisiyle nisanda 52,1 puana yükselerek son 2 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

18.04.2019 Cuma 13:01

Güncelleme : 18.04.2019 Cuma 15:24

IHS Markit tarafından hazırlanan PMI verisine göre, Avrupa  ekonomisinin lokomotif ülkesi Almanya’da geçen ay 51,4 olan bileşik PMI, nisanda  52,1 puan olarak tespit edildi.

Böylece, hizmet ve imalat sanayisini içine alan bileşik PMI verisi, bu  yılın şubat ayından sonraki en yüksek seviyesine yükseldi fakat uzun vadeli  ortalama olan 53,4’nün altında kaldı.

Almanya'da bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Brexit  belirsizliği ve ABD-Çin arasındaki ticaret ihtilaflarının etkisiyle martta 51,5  puana gerileyerek son 69 ayın en düşük seviyesine gerilemişti.

IHS Markit ekonomisti Phil Smith, konuya ilişkin değerlendirmesinde,  Nisan PMI verisine göre, Almanya’nın özel sektöründe genel resimin çok az  değiştiğini belirterek, “Hizmet ekonomisindeki güçlü bir büyüme, imalat  sektöründeki ihracattan kaynaklanan zayıflığın etkisini gidermeye devam ediyor.”  ifadesini kullandı.

IHS Markit raporuna göre, Almanya’nın imalat sektörü PMI’sı martta  44,1 puandan, nisanda 44,5'ye yükselerek, son iki ayın en yüksek rakamını gördü.  Hizmet PMI ise 55,4 puandan 55,6 puana yükselerek, Eylül 2018’den sonra en yüksek  seviyesine ulaştı.

Bileşik PMI verisi, hizmet ve imalat sanayisini içine alıyor. İmalat  ve hizmet sektörleri, Alman ekonomisinin 3'te ikisinden fazlasını oluştururken,  güçlü istihdam ve düşük faizler hane halkının tüketimini destekliyor.

"
En Çok Okunan Haberler

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?