Almanya`da şubatta işsiz sayısı azaldı

Almanya`da işsiz sayısı, şubatta beklentilerin üzerinde 33 bin düşerken, işsizlik oranı bir önceki aya göre değişmeyerek yüzde 5’te kaldı.

01.03.2019 Cuma 13:46

Güncelleme : 02.03.2019 Cuma 17:06

Almanya Federal İş Ajansı'nın (BA) açıkladığı verilere göre, şubat  ayında normalde daha az gerilemesi beklenen işsiz sayısı 33 binlik azalış  kaydetti.

Ülkede mevsimsellikten arındırılmamış işsizlik oranı şubatta  değişmeyerek yüzde 5,3’te kalırken, işsiz sayısı 2 milyon 373 bin olarak ölçüldü.

Mevsimsellikten arındırılmış olarak işsiz sayısı 21 bin kişi  azalırken, toplam işsiz sayısı da 2 milyon 236 bin oldu. Mevsimsellikten  arındırılmış işsizlik oranı bir önceki aya göre değişmeyerek yüzde 5'te kaldı.

BA’ye göre, Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya’da şubatta  işsiz sayısı bir önceki yıla göre 173 bin kişi azaldı.

Federal İş Ajansı Başkanı Detlef Scheele, konuya ilişkin  değerlendirmesinde, “Ekonomideki yavaşlamaya rağmen, işgücü piyasası güçlü  kalmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı  geçici verilere göre Almanya'da toplam istihdam, ocak ayında bir önceki yılın  aynı ayına göre yüzde 1,1 artışla 44 milyon 726 bin kişiye yükseldi. Ülkede,  geçen yılın ocak ayına göre, istihdama katılan kişi sayısı da 483 bin arttı.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?