Almanya`dan Türkiye`ye destek mesajları

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye`nin ekonomik olarak istikrarsızlaşmasından hiç kimsenin çıkarı olmadığını söyledi. Almanya Ekonomi ve Maliye bakanlıklarından da benzer açıklamalar gelirken, Hükümet Sözcüsü, gelişmeleri yakından izlediklerini ifade etti.

13.08.2018 Cuma 16:10

Güncelleme : 14.08.2018 Cuma 09:48

Türk Lirası'ndaki sert değer kayıpları sonrası Türkiye'nin en önemli ticaret ortaklarından biri olan Almanya'dan destek mesajı geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin refahının yüksek olduğunu görmek istediklerini belirtti. Almanya Hükümet Sözcüsü, Ekonomi Bakanlığı Sözcüsü ve Maliye Bakanlığı Sözcüsü'nden de benzer görüşler paylaşıldı. 
 
Merkel, Türkiye'deki piyasa hareketleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Türkiye'nin refah içerisinde olduğunu görmek istediklerini dile getiren Merkel, "Türkiye'nin istikrarsızlaşmasından hiç kimsenin çıkarı yok" şeklinde konuştu.
 
Merkel, ayrıca Merkez Bankası'nın bağımsızlığının önemli olduğu vurgusunu yaptı.
 
"TÜRK EKONOMİSİNDEKİ İSTİKRAR BİZİM DE YARARIMIZA"
 
Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Türk ekonomisinin istikrarının Almanya’nın yararına olacağını belirterek, Türkiye’deki durumu Berlin'in yakından izlediğini bildirdi.
 
Seibert, basın toplantısında, Türkiye'deki durumun Alman şirketlerine nasıl bir ekonomik etki yapacağı konusunda yorum yapmak istemediğini söyledi.
 
Türk ekonomisinin istikrarının Almanya’nın yararına olacağının altını çizen Seibert, ülkede durumu Almanya’nın yakından izlediğini kaydetti.
 
TİCARET HACMİ 37,7 MİLYAR EURO
 
Almanya Ekonomi Bakanlığı Sözcüsü Beate Baron ise, Almanya’nın Türkiye’nin en önemli ticari ortağı olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 37,7 milyar euro olduğunu bildirdi.
 
"İZLİYOR, ANALİZ EDİYORUZ"
 
Almanya Maliye Bakanlığı Sözcüsü Jannette Schwamberger de Türkiye'deki gelişmelerin G20 üyeleri arasında ele alınıp alınmayacağı veya bir toplantı yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine, bu konuda bir bilgisinin olmadığını söyledi.
 
Para birimi ve mali istikrara ilişkin konuların ilgili kurumlar tarafından izlendiğini ve analiz edildiğini belirten Schwamberger, bu konuda da Almanya Maliye Bakanlığı’nın bir değerlendirme yapmayacağını kaydetti.
 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma