Almanya`nın ihracatı azaldı, ithalatı arttı

Almanya`nın ocak ayında mevsimsellikten ve takvim etkilerinden arındırılmış ihracatı önceki aya oranla yüzde 0,5 azalırken ithalatı yüzde 1,2 yükseldi

10.03.2016 Cuma 11:13

Güncelleme : 10.03.2016 Cuma 11:21

Almanya'nın mevsimsellikten ve takvim etkilerinden arındırılmış ihracatı, yılın ilk ayında bir önceki aya göre yüzde 0,5 azalırken, ithalatı yüzde 1,2 arttı

Almanya Federal İstatistik Ofisinin (Destatis) bugün açıkladığı geçici verilere göre, Almanya bu yılın ocak ayında mevsimsellikten ve takvim etkilerinden arındırılmış 98,2 milyar avroluk ihracat, 79,4 milyar avroluk da ithalat gerçekleştirdi. Ülkenin ocak ayında mevsimsellikten ve takvim etkilerinden arındırılmış ihracatı önceki aya oranla yüzde 0,5 geriledi, ithalatı ise yüzde 1,2 yükseldi

Almanya’nın ocak ayında ihracat ve ithalatının aylık yüzde 0,8 artması bekleniyordu. Böylece ülkenin ocak ayı ihracat performansı piyasa beklentisinin altında, ithalatı ise piyasa beklentisinin üstünde gerçekleşti.

Ocak ayında ülkenin mevsimsellikten ve takvim etkisinden arındırılmış dış ticaret fazlası da 18,9 milyar avro olarak belirlendi.

Almanya, bu dönemde Avrupa Birliği (AB) ülkelerine 54,7 milyar avro değerinde mal gönderirken, bu ülkelerden 48,4 milyar avroluk mal aldı.

Geçen yılın ocak ayına kıyasla AB ülkelerine ihracat yüzde 1, bu ülkelerden ithalat yüzde 3 artış gösterdi.

Avro Bölgesi ülkelerine ise ocakta 34,3 milyar avroluk ihracat yapılırken bu ülkelerden 33,3 milyar avroluk mal satın alındı. Aynı ayda söz konusu ülkelere ihracat yüzde 0,1 azalırken, ithalat yüzde 2,7 artış kaydetti.

Almanya’nın, AB dışındaki ülkelere (üçüncü ülkeler) ocak ayındaki ihracatı 34 milyar avro ve ithalatı 26,7 milyar avro olarak belirlendi.

2015 yılı ocak ayına kıyasla Almanya’nın bu ülkelerden ihracatı yüzde 5 azalırken, bu ülkelerden ithalatı da yüzde 1,1 yükseliş gösterdi.

"
En Çok Okunan Haberler

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?