Almanya`nın vergi gelirlerinde düşüş bekleniyor

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz, ülkesinin vergi gelirlerinde bu yıl Kovid-19 salgını nedeniyle 81,5 milyar euro düşüş olacağını bildirdi.

15.05.2020 Cuma 09:01

Güncelleme : 15.05.2020 Cuma 13:19

Scholz, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, federal devlet,  eyaletler ve belediyeleri kapsayan vergi gelirlerinin 2019 kış tahminlerine göre  81,5 milyar euro azalarak 717,8 milyar euroya gerileyeceğini söyledi.

Kovid-19 nedeniyle düşen gelirlerin etkilerinin en azından 2024 sonbaharına kadar federal bütçeyi etkileyeceğini belirten Scholz,  2019 kış vergi  geliri tahminleriyle kıyaslandığında 2024’e kadar Alman hükümetinin 315,9 milyar euro daha az vergi gelirine sahip olacağını kaydetti.

Scholz, Kovid-19 krizini bir “felaket” olarak nitelendirerek, Alman  hükümetinin Haziran başında ekonomik büyümeyi teşvik etmek için bir teşvik paketi  hazırlayacağını bildirdi.

“Geçmişte sağlam mali politikalarımızın sunduğu faydayla koronavirüs  kriziyle başa çıkabiliriz,” diyen Scholz, söz konusu krizde Avrupa ülkelerinin  toparlanmasına yardımcı olmasının ülkesinin çıkarına olacağını söyledi.

Alman hükümeti, 2019’da yaptığı tahminde bu yıl 816,4 milyar euro  vergi geliri öngörüyordu. Ülkenin vergi gelirleri 2009 finansal krizinden beri  ilk defa bu yıl düşecek olması da dikkati çekiyor. Hükümet, gelecek yıl vergi  gelirlerinin 792,5 milyar euroya ve 2022’de ise 816 milyar euroya yükselmesini  bekliyor.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak