Alternatif Bank’tan 290,9 milyon TL’lik sermaye artışı

Alternatif Bank tarafından, büyüme hedefleri doğrultusunda sermayesini 290,9 milyon TL artırıldı.

12.07.2019 Cuma 10:27

Güncelleme : 15.07.2019 Cuma 14:22

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme  Kurumu (BDDK) tarafından onaylanan ve tescil sürecini takiben tamamlanacak nakit  sermaye girişiyle birlikte, bankanın sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 18’in  üzerine çıkmış oluyor. 2018 yılı başından itibaren toplamda 750 milyon TL’yi aşan  üç ayrı sermaye artışı gerçekleştiren Alternatif Bank’ın böylece ödenmiş  sermayesi 1,73 milyar TL seviyesine ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan  Gür, şunları kaydetti:

“Alternatif Bank olarak, hissedarımız Commercial Bank ile birlikte  belirlediğimiz beş yıllık stratejik planımıza bağlı kalarak, emin adımlarla  ilerliyoruz. Risk yönetiminden taviz vermeden, bankamızın aktif kalitesini  önceliklerimiz arasında tutarak başarılı bir performans sergiliyoruz. Bu  performansı artan bir ivmeyle sürdürmek için 2023 yılına kadar toplamda 300  milyon dolarlık bir sermaye artırımı planladık. Gerçekleştirdiğimiz son artış,  hissedarımızın bankamıza ve ülke ekonomimize duyduğu güvenin net bir yansıması  olmakla birlikte, ‘Danışman Bankacılık’ anlayışıyla sunduğumuz ürün ve  hizmetlerimizi daha fazla kurum ve kişi ile tanıştırmak için de itici bir güç  olacak."

Gür, her zaman olduğu gibi nakdi ve gayri nakdi krediler yoluyla ülke  ekonomisinin büyümesine yönelik desteklerinin artarak süreceğini aktararak,  "Finansman sağlamanın yanında, ihtiyaca özel şekillendirdiğimiz mevduat, dış  ticaret, nakit yönetimi, sigorta ürünlerimiz ve iştiraklerimizle birlikte  sunduğumuz leasing ve yatırım çözümlerimizle müşterilerimizin tüm finansal  ihtiyaçlarını karşılayan danışman bankaları olmaya devam edeceğiz." ifadelerini  kullandı.
"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma