Altın 1 ayın zirvesinde!

Altının onsu, 1.260 dolar ile yaklaşık 1 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

12.04.2016 Cuma 08:50

Güncelleme : 13.04.2016 Cuma 09:29

Dün Çin'de beklentilerin altında kalan enflasyon verileri ve dolar endeksindeki gerileyişin etkisiyle yükselişe geçen altının ons fiyatı, günü yüzde 1,36 artışla 1.258 dolardan tamamlamıştı.
 
Altının ons fiyatı bugün Asya piyasalarında güne yatay başladıktan sonra artış eğilimini sürdürerek 1.260,08 dolar ile 18 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Altının ons fiyatı şu dakikalarda 1.258,50 dolardan işlem görüyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Çin'de açıklanan tüketici ve üretici enflasyonunun beklentilerden düşük gelmesinin Çin Merkez Bankası'nın (PBoC) daha fazla adım atması beklentileri oluşturduğunu ve bu durumun altının ons fiyatına olumlu yansıdığını kaydetti.

Yükselişlerin devam edip etmeyeceğinin cuma günü açıklanacak Çin büyüme verisiyle daha net görüleceğini aktaran Memiş, perşembe günü ABD’de açıklanacak enflasyon oranlarının da altın fiyatları üzerinde etkili olabileceğini ifade etti.

Ons altında teknik açıdan 1.263 ve 1.270 doların önemli direnç seviyeleri olduğunu aktaran analistler, olası düşüşlerde ise 1.245 ve 1.237 seviyelerinin destek konumunda bulunduğunu dile getiriyor. 

Altının gramı Dün düşük hacimle seyrederek günü 114,53 liradan tamamlayan altının gramı, şu sıralarda dolar kurundaki düşüşün etkisiyle önceki kapanışa göre yüzde 0,10 azalarak 114,40 liradan alıcı buluyor. Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 188 liradan, Cumhuriyet altını 765 liradan satılıyor.

 

 

 

 

 

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı