Altın 2 ayın en kötüsüne yöneldi

Altın, ABD ekonomisinin gücüne ilişkin işaret verebilecek istihdam verileri öncesi iki ayı aşkın sürenin en yüksek haftalık kaybına yöneldi.

02.10.2015 Cuma 09:10

Güncelleme : 03.10.2015 Cuma 10:30

Altın, yatırımcıların bugün açıklanacak olan ve Fed'in faiz artırımının zamanlamasının belirlenmesine yardımcı olacak ABD ekonomisinin gücü hakkında işaretler verebilecek istihdam verileri öncesi, iki ayı aşkın sürenin en yüksek haftalık kaybına yöneldi.


Spot altın fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 12:03'te ons başına 1,112.29 dolarda kaldı. Fiyatlar bu hafta yüzde 3 düşerek 24 Temmuz haftasından bu yana en kötü haftalık kaybını gerçekleştirdi.


ABD'de bugün TSİ 15:30'da açıklanacak olan istiham verileri, Çin'deki yavaşlama ve küresel hisse senetlerinde 2011'den bu yana görülen ens ert çeyrek dönem kaybının ABD toparlanmasını sarsıp sarsmadığını görmek için yakından izlenecek. Çalışma Bakanlığı'nın açıklauacağı taım dışı istihdam verisinn Eylül ayında Ağustos ayına göre hızlanması bekleniyor. Altın öte yandan beş çeyrek art arda düştü.


Singapur'da Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analisti Victor Thianpiriya, "Bu istihdam verisi, Fed'in Ekim-Aralık faiz artırımı söylemini güçlendirebilir," dedi ve "Eğer veri beklenenin oldukça üzerinde çıkarsa, sanırım piyasa ciddi bir şekilde Ekim ayında faiz artırımı olabileceğini düşünecek" şeklinde görüş bildirdi.


Traderlar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Fed'in Aralık'ta faiz artırımına gitme ihtiamalini yüzde 43 ve Ekim ayı ihtimalini ise yüzde 18 olarak görüyor. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları Perşembe günü itibariyle 1.9 ton artarak 1,532.06 ton ile 30 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyeye çıktı.


Platin bu hafta yüzde 4.7 düşüşle 10 Temmuz'dan bu yana en hızlı kaybına yönelirken, palladyum kaybını dördüncü haftaya taşıyarak Temmuz 2014'ten bu yana en uzun haftalık düşüş serisini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak