Altın 7 haftanın zirvesinden geriliyor!

Altın, Fed`in bugün açıklayacağı Mart ayı toplantı tutanakları öncesi, 7 haftanın zirvesinden başlattığı kaybını koruyor

08.04.2015 Cuma 10:01

Güncelleme : 08.04.2015 Cuma 14:33

Altın, Fed'in Mart ayı toplantı tutanaklarını açıklamasından önce, doların Mart ayından bu yana ilk haftalık kazancına yönelmesi ile birlikte, yedi haftanın en yüksek seviyesinden başlattığı düşüşünü koruyor.

ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN


Spot altın, Salı günkü seviyesi olan ons başına 1,209.22 dolardan, Singapur saati ile 12:43'te, 1,211 dolara geldi. Metal dün 1,225 dolara kadar çıkarak, 17 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesini görmüştü. Altın Şanghay'da değer kaybetti.


Altın, iyileşen ABD ekonomisinin Fed'i 2006'dan bu yana ilk faiz artırımına yönelteceği spekülasyonuna bağlı olarak, üç çeyrek üst üste düşüş gösterdi. Fed politika yapılarının son toplantısının tutanakları, yetkililerin borçlanma maliyetlerinin artırılması konusunda "sabırlı" olunacağı söylemini açıklama metninden çıkarmalarının ardından, ne düşündükleri konusunda yeni işaretler verebilir.
 
Bloomberg Dolar Spot Endeksi Çarşamba günü fazla değişmedi ve bu haftayı yüzde 0.8 ile geçerek 13 Mart'tan bu yana ilk haftalık kazancını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.


IG Ltd., bilgilendirme notunda, "Altın, doların güçlü kalması nedeniyle, 1,200 doların ötesine fazla gidemiyor," dedi ve "Yatırımcılar, Fed'in faiz artırımları için ne zaman tetiği çekeceğini tahmin etme konsuunda kılı kırk yaracak ve bu, her veri, her doküman ve konuşmaya bakacakları anlamına geliyor" şeklinde görüş bildirdi. Yüksek faizler, yatırımcısına genellikle yalnızca fiyat artışları yoluyla kazanç sağlayan altının çekiciliğini azaltıyor.  
 

ABD'de açılan iş alanları Şubat ayında 14 yılın zirvesine çıktı ve bu durum, şirketlerin satışlara ve ekonomiye yönelik beklentilerinde iyimser olduklarını işaret ediyor. Cuma günü açıklanan Mart ayı tarım dışı istiham verisi, önceki ayki 264,000'lik artışın ardından yalnızca 126,000'lik bir yükseliş gösterdi.


Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.1 düşüşle ons başına 1,209.40 dolara geriledi. Şanghay Altın Borsası'nda, yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.2 gerileyerek 241.05 yuana (ons başına 1,208.94 dolar) indi.


Spot gümüş, dünkü seviyesi olan ons başına 16.8575 dolardan 16.8562 dolara geldi. Platin fazla değişmeyerek ons başına 1,172.88 dolarda kalırken, palladyum yüzde 0.2 kayıpla ons başına 768.65 dolara indi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma