`Altın Brexit durumunda 1,400 dolara çıkabilir`

Societe Generale, oylamadan İngiltere`nin AB`den ayrılması sonucu çıkarsa altının 1,400 dolara çıkabileceği tahmininde bulundu.

23.06.2016 Cuma 09:01

Güncelleme : 23.06.2016 Cuma 11:40

Societe Generale, oylamadan İngiltere'nin AB'den ayrılması (Brexit) sonucu çıkarsa altının 1,400 dolara çıkabileceği tahmininde bulundu. BloonbergHT'de yer alan habere göre Societe Generale'in emtia araştırma bölümünün Asya müdürü Mark Keenan, Bloomberg TV'ye yaptığı değerlendirmede, İngiltere'nin ABD'den ayrılması kararının çıkması durumunda, güvenli liman talebinden dolayı altının yükseleceğini, ancak yükselen doların bakır gibi metalleri baskı altına alacağını ve riskten kaçınma eğiliminin petrolü olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Keenan, Brexit durumunda, altının ons başına 1,400 doları görebileceğini ve volartilitenin önemli ölçüde artacağını belirtti.

Spot altın bugün ons başına 1,269.15 dolar civarında işlem gördü.

Keenan, Brexit durumunda, başta bakır olmak üzere metallerin ve petrolün yüzde 5 civarında değer kaybedebileceği tahmininde bulundu.

SocGen, kısa vadeli petrol kontratlarında kısa pozisyona ve daha orta vadeli ve uzun vadeli kontratlarda şse uzun pozisyona girilmesi yönünde tavsiyede bulundu.

Keenan, İngiliz halkının AB'de kalma yönünde oy kullanması durumunda, yatırımcıların dikkatlerinin yeniden ABD'nin para politikasına çevrileceğini kaydetti ve "Fed Başkanı Janet Yellen'ın ekonomik görünüm konusunda temkinli tutumu da muhtemelen altına destek verecek" dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak