Altın ECB öncesi değer kazandı

Altın, Avrupa Merkez Bankası toplantısı öncesi yukarı yönde hareket ederken, gümüş yükselişini sürdürdü.

21.04.2016 Cuma 08:53

Güncelleme : 21.04.2016 Cuma 09:36

Altın, yatırımcıların Perşembe günü gerçekleştirilecek Avrupa Merkez Bankası (AMB) toplantısının sonuçlarını beklemeleri ile birlikte yükseldi. Gümüş yükselişini üçüncü güne taşıdı ve Salı günü boğa piyasasına girmesinin ardından rallisinisürdürdü.

Spot altın yüzde 0.3 yükselişle ons başına 1,248.41 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 10:00'da 1,246.79 dolara geldi. Çarşamba günü ons başına 17.2343 dolar ile Mayıs ayından bu yana en yüsek seviyesine ulaşan gümüş, yüzde 0.5 değer kazanarak 17.05 doalr seviyesine geldi.

Altının bu yıl güvenli liman varlıklarına gelen talep ve zayıf doların etkisi ile gerçekleştirdiği ralli, Fed'in gösterge faizi yalnızca yavaş bir hızda yükselteceği beklentisi ve Çin ekonomisinden gelen istikrar işaretlerinin etkisi ile, gümüşe de sıçradı. Fed'in gelecek haftaki toplantısından önce, bugün AMB'nin toplantısı var. Ancak traderlar ve ekonomistler bu toplantıdan değişiklik çıkmasını beklemiyor. Geçen ay, AMB Başkanı Mario Draghi, faizi rekor seviyeye düşürdü ve varlık alım programını genişletti.

Sydney'denAustralian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "Yatırımcılar AMB'de odaklanacak, özellikle Draghi'nin ne söyleceğine bakacak," dedi ve "Son dönemde daha büyük hareket gümüşteydi. Gümüşün yukarı yöndeki harekette daha iyi performans göstermesi, diğer emtiaya göre daha sağlıklı görünen değerli metaller grubu için iyi bir işaret" şeklinde görüş bildirdi.

Gümüş destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) gümüş varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Çarşamba günü 19,950.4 tona ulaştı ve 2014 yılında gördüğü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20,182.2 tona yaklaştı

Altın destekli ETF'lerdeki altın varlıkları Salı günü itibariyle 8.53 ton düşerek 1,756.78 tona indi ve iki haftanın en düşük seviyesini gördü.

Çin'de, Şanghay Altın Borsası'nın yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.5 yükselişle 261.23 yuana (ons başına 1,253.82 dolar) kadar çıktıktan sonra 260.55 yuana geldi.

Spot platin, Çarşamba günü ons başına 1,029.70 dolar ile Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra, yüzde 0.2 yükselişle 1,018.55 dolara geldi. Palladyum yüzde 0.1 kayıpla ons başına 593.78 dolara indi.

"
En Çok Okunan Haberler

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`ABD enflasyonu hisseler için önem taşıyor`

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi