Altın kazançlarını korudu

Altın, Fed`in faizleri bir süre daha düşük tutacağı beklentisi ile, iki günlük kazancını korudu.

07.04.2015 Cuma 08:48

Güncelleme : 07.04.2015 Cuma 09:23

Altın, yatırımcıların ABD'de para politikasının olası yönü konusunda işaretler alabilmek için merkez bankacılarından gelen yorumları izlemesi ile birlikte, Fed'in faiz oranlarını daha uzun bir süre için değiştirmeyeceği beklentisine bağlı olarak, iki gün süren kazancını korudu.

ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN


Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,214.84 dolardan bugün Singapur saati ile 11:13'te 1,213.21 dolara geldi. Metal bugün erken saatlerde, yüzde 0.8 yükselerek 1,225 dolar ile 17 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Altın Pazartesi ve Cuma günleri yüzde 0.4 değer kazandı. Altın Şanghay piyasasında yukarı yönde hareket etti.


Altın bu yıl, yatırımcıların Fed'in ne zaman faiz artırımına gidebileceğine ilişkin işaretler bulmak için ekonomik verileri değerlendirmesi ile birlikte yüzde 2.4 tırmandı. Yüksek faizler, yatırımcılarına genellikle yalnızca fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan altının cazibesini azaltıyor. Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ilk faiz artırımının Temmuz ile Eylül arasındaki dönemde yapılması taraftarı olduğunu söylerken, New York Fed Başkanı William C. Dudley, Fed sıkılaştırmaya başladığında, faiz artırımlarının hızının muhtemelen "sığ" olacağını belirtti.


New York'ta HSBC Securities (USA) Inc. analisti James Steel, "Altın güvercin para politikası yorumlarından daha da destek buldu," dedi ve "Hayalkırıklığı yaratan veriler, faiz artırımının bu yıl gerçekleşme olasılığına ilişkin piyasa beklentilerini daha da düşürebilir" şeklinde görüş bildirdi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak