`Altında düşüş sürer`

Goldman Sachs, vadeli altın kontratlarının üç ayda ons başında 1,180 dolar, altı ayda 1,150 dolar ve 12 ayda 1,050 dolar seviyelerinde işlem göreceği tahmininde bulundu.

25.05.2015 Cuma 08:46

Güncelleme : 25.05.2015 Cuma 11:25

Goldman Sachs Group, emtia raporunda, "Dolarda süregelen bir güçlenmenin ve ABD'de reel faizlerdeki kademeli artışın altını daha da düşürmesini bekliyoruz," dedi. Banka vadeli altın kontratlarının üç ayda ons başında 1,180 dolar, altı ayda 1,150 dolar ve 12 ayda 1,050 dolar seviyelerinde işlem göreceği tahmininde bulundu.

Goldman emtiadaki toparlanmanın geçici olduğu tahmininde bulunarak görünümünü düşürdü. Banka en büyük düşüşü bakırda beklediğini belirtirken, petrol fiyatlarının 3. çeyrek dönemde 1. çeyrek dönemdeki düşük seviyelere ineceğini ifade etti.

Banka, S&P GSCI endeksi için 12 aylık total getiri tahminini eksi yüzde 7.5’e düşürdü. Goldman, “Petrol fiyatlarından kaynaklanan deflasyonal baskıların düşüş etkisi, ABD ekonomik büyümesi ve dolar arasındaki farklılık, gelişmekte olan piyasalardaki kaldıraçsızlık ve yeniden dengelenme kendilerini yeniden gösterecek” değerlendirmesinde bulundu.

Uzun vadeli ve düşüş etkili makro temaların geri dönmesi ile birlikte banka emtia fiyatlarında aşağı yönlü baskı oluşacağını belirtiyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak