Ankara saldırısının faili belli oldu!

Başbakan Davutoğlu, "Saldırıyı Türkiye içindeki bölücü terör örgütü mensuplarıyla Suriye`den sızan YPG mensubu bir kişi gerçekleştirmiş" dedi.

18.02.2016 Cuma 10:42

Güncelleme : 18.02.2016 Cuma 13:15

Genelkurmay Başkanlığı'na taziye ziyaretinde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara saldırısının YPG bağlantılı olduğunu ve 9 kişinin gözaltına aldınığını söyledi.

Davutoğlu, saldırıyı gerçekleştiren YPG üyesi Salih Necar'ın 1992 yılında doğduğunu ve Suriye'nin kuzeyindeki Haseke bölgesi'nde yer alan Amude kentinden olduğunu açıkladı.

Davutoğlu, "YPG bölücü terör örgütünün bir parçasıdır, artık müttefik ülkeler de bunu görmelidir. YPG terör örgütü değildir' diyenlere belgeleri ortaya koyacağız, müttefiklerimizden kesin bir dayanışma bekliyoruz. 'Ama'lı 'belki'li açıklamalar bizi tatmin etmeyecek. Terör örgütleri karşısında ortak tutum beklemez bizim hakkımızdır. Nasıl El Kaide, DEAŞ masaya oturamazsa, YPG de masaya oturamaz. YPG Türkiye'ye karşı bir düşman statüsündedir" dedi.

Davutoğlu; "Bu terör saldırısı sonrası, operasyonlarımız devam ediyor. Dün, Haftanin kampına hava kuvvetlerimiz yoğun bir operasyonda bulundu. 60-70 civarında, aralarında bazı elebaşlarınında olduğu terörist etkisiz hale getirildi... Bu saldırının bedeli kesinlikle ödetilecektir. Her türlü meşru müdafada dahil, her türlü tedbiri sınırda alacağız' dedi.

Başbakan Davutoğlu, saldırının bedelinin ödetileceğinin ancak bu bedelin nasıl ve ne zaman ödetileceği ile ilgili bilginin saklı olduğunu söyledi.

Davutoğlu, Türkiye'nin dün akşam Suriye'ye gerçekleştirdiği operasyonla ilgili "Saat 21:30 itibariyle Haftanin'e çok etkili kapsamlı bir operasyon yapıldı. 7 civarında terör örgütü unsuru etkisiz hâle getirildi" ifadelerini kullandı.

"
En Çok Okunan Haberler

Borsada yatırımcı sayısında artış devam etti

`Hedefimize ulaşmakta kararlıyız`

1. çeyrek işsizlik rakamları açıklandı

Piyasa katılımcıları anketi yayımlandı

Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete`de

Konut satışları azaldı

Tesla, Berlin`deki fabrikasını genişletiyor

`Enflasyon yüzde 2 hedefine doğru ilerleyecek`

Altın, gümüş ve platinde yükseliş bekleniyor

BYD Electronic, Hang Seng Endeksi`ne eklenecek

`Haziranda faiz indirimi uygun olabilir`

ABD enerji üretim kapasitesini yüzde 80 artıracak

`Faiz indirmeden önce birkaç veriye ihtiyaç var`

Çin`in tüketim ve yatırımları yavaşladı

`Piyasa yumuşak iniş konusunda fazla iyimser`

Ping An, HSBC`deki payını azaltacak

Merkez Bankası`nın rezervleri yükseldi