Ankara ve İzmir`den Bakü`ye doğrudan uçuşlar başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Türk Hava Yolları`nın (THY) Antalya-Bakü hattının ardından 22 Nisan itibarıyla Ankara-Bakü, yaz döneminde de Pegasus Havayolları`nın İzmir-Bakü uçuşlarına başlayacağını bildirdi.

19.04.2019 Cuma 11:02

Güncelleme : 20.04.2019 Cuma 12:09

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit  Turhan, AA muhabirine, Türkiye ile Azerbaycan arasında geçen yıla  kadar haftalık en fazla 70 frekans sefer yapılabilirken, 2018'den itibaren bu sayının 126 frekansa yükseldiğini söyledi.

Geçen yıl iki ülke arasında 7 bin 919 uçakla 972 bin 533 yolcu  taşındığını belirten Turhan, hava yoluyla ulaştırılan kargo miktarının da 17 bin  527 tonu bulduğunu ifade etti.

Turhan, bu yıl 2019 yaz tarifesinde Antalya-Bakü hattında THY tarifeli  seferlere başlandığını anımsatarak, "22 Nisan itibarıyla da Ankara'dan Bakü'ye  seferler gerçekleştirilecek. Yaz döneminde Pegasus Havayolları da İzmir-Bakü  uçuşlarına başlayacak. Böylece iki ülke arasındaki uçuş ağı daha da güçlenerek  genişleyecek." dedi.

YENİ ANLAŞMA YOLDA

Turhan, Türkiye ile Azerbaycan arasında geçen yıl karşılıklı olarak  gerçekleştirilen sefer sayısı 90 iken, bu yıl yaz döneminde her iki ülke  otoritelerince onaylanan uçuş izinlerine göre haftalık toplam 115 frekans uçuş  gerçekleştirileceğini, böylece geçen yıla göre yaklaşık yüzde 30 artış  sağlanacağını dile getirdi.

Uçuşlarda yaşanan söz konusu artışın iki ülke arasındaki ekonomik ve  kültürel etkileşime de doğrudan olumlu katkı sağlayacağını vurgulayan Turhan,  "İki ülke arasındaki Hava Ulaştırma Anlaşması'nın güncellenmesi hususunda iki  ülkenin sivil havacılık otoritelerince yürütülen çalışmalarda sona gelinmiş olup,  günümüz sivil havacılığının ihtiyaç ve gerekliliğine cevap verebilecek yeni bir  Hava Ulaştırma Anlaşması'nın yakın zamanda imzalanacağını umuyoruz." diye  konuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü