`Anlaşmaya yakınız`

Yunanistan Başbakanı Çipras, faiz dışı fazla hedefi konusunda anlaşmaya çok yakın olduklarını belirtirken, yarınki IMF ödemesinin yapılacağını söyledi.

04.06.2015 Cuma 09:07

Güncelleme : 04.06.2015 Cuma 12:22

Yunanistan Başbakanı’nın, Avrupa Birliği ile Brüksel'de yaptığı görüşmeler sabaha karşı sona erdi. Toplantılardan bir anlaşma çıkmazken, Avrupa Komisyonu ilerleme kaydettiklerini açıkladı.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Euro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem ile Brüksel'de 3 saati aşan görüşme gerçekleştiren Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, umutlu konuştu.

IMF ÖDEMESİNİ YAPACAK
 
Çipras, faiz dışı fazla hedefi konusunda anlaşmaya çok yakın olduklarını ancak bazı talepleri geri çevirdiğini belirtirken, Cuma günkü IMF ödemesinin yapılacağını söyledi. Çipras, mali hedefler konusunda anlaşmaya yakın olduklarını, kreditörlerle gelecek birkaç gün içinde anlaşmayı beklediklerini belirtti. Masadaki tek gerçekçi teklifin Yunanistan tarafından sunulduğunu anlatan Çipras, bazı önerileri müzakerelere temel olarak alamayacaklarını ve IMF'ye geri ödemeler konusunda endişeye mahal olmadığını sözlerine ekledi.

AB Komisyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada ise "İyi ve yapıcı bir görüşmeydi. Farklı tekliflerle ilgili birbirimizin pozisyonlarını anlamada ilerleme sağlandı. Tekrar toplanmak konusunda anlaştık. Yoğun çalışma devam edecek" ifadesi kullanıldı. AB kaynakları, tarafların mali hedefler konusunda anlaşmaya yaklaştığını, KDV ve vergiler konusunda kısmen ilerleme sağlandığını ve emeklilik reformu konusunda çok az mesafe alındığını belirtti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma