API petrol stokları geriledi

Amerikan Petrol Enstitüsü (API) tarafından açıklanan petrol stokları analistlerin beklentilerinin aksine geçen hafta düşüş gösterdi.

24.04.2024 Cuma 09:11

Güncelleme : 25.04.2024 Cuma 09:18

API tarafından hesaplanan ve enerji işlemcileri tarafından yakından takip edilen verilere göre, 19 Nisan ile sona eren bir haftalık dönemde ABD petrol stokları önceki hafta görülen 4 milyon 90 bin varil artışın ardından 3 milyon 230 bin varil aşağı geldi. Analistler stoklarda 1,8 milyon varil artış olacağını tahmin ediyordu.

Enerji Bakanlığı (DoE) tarafından açıklanan veriler, Stratejik Petrol Rezervi'ndeki (SPR) ham petrol stoklarının 0,8 milyon varil daha arttığını gösterdi. Stoklar söz konusu haftada 365,7 milyon varile çıktı.

API benzin stokları üst üste 9'uncu haftasında da geriledi. Stoklar önceki 8 hafta yaşanan toplam 20,5 milyon varil düşüşün ardından 595 bin varil daha aşağı geldi. EIA verilerine göre, geçen hafta itibarıyla benzin stokları yılın bu dönemindeki beş yıllık ortalamanın yaklaşık yüzde 4 altında seyrediyor.

Damıtılmış ürün stokları bir haftalık aranın ardından yeniden sınırlı da olsa yukarı geldi. Önceki hafta 427 bin varil azalan stoklar, geçen hafta 724 bin varil arttı. Bu artışla birlikte damıtılmış ürün stokları beş yıllık ortalamanın yaklaşık 7 altında kaldı.

Dünyanın en büyük petrol depolama merkezi ve ABD içindeki boru hatlarının kavşak noktası olan, WTI türü petrolün fiyatlandığı Cushing bölgesinin petrol stoklarında düşüş yaşandı. Cushing petrol stokları bir önceki hafta kaydedilen 169 bin varil düşüşün ardından 898 bin varil daha azaldı.


"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak