Arjantin`den ülke borçları konusunda yeni anlaşma!

Arjantin ülke borlarının yeniden yapılandırılmasına yanaşmayan iki kreditörle 5 milyar dolarlık anlaşmaya vardı.

25.02.2016 Cuma 08:45

Güncelleme : 25.02.2016 Cuma 09:41

Arjantin ülke borçlarının yeniden yapılandırılması  konusunda sözleşme imzalamaya yanaşmayan iki kreditörle 5 milyar dolarlık anlaşma  yaptı.

Arjantin’in resmi haber ajansı Telam’da yer alan habere göre, konuya  dair açıklama kreditörlerin temsilciliğini yürüten avukat Matthew McGill’den  geldi.

Elliott Management ve Aurelius Capital Management adlı kreditörler  adına konuşan McGill, Manhattan’da bulunan ABD Federal Temyiz Mahkemesi’ndeki  duruşma öncesinde Arjantin’le anlaşma yaptıklarını belirtti

Şubat ayı başında da Arjantin, Capital Markets Finacial Services’le  110 milyon dolar, EM Ltd. ve  Montreux Partners LP‘yle de 1,1 milyar dolarlık  anlaşma yapmıştı.

Ülke, 2001 yılındaki 95 milyar dolarlık borcunun temerrüte düşmesi  sonrasında, kreditörler karşısında 10 yılı bulan bir dava süreciyle yüzleşmek  durumunda kaldı.

2001 krizinden sonra ülkenin geçtiği zor süreçte tahvilleri ucuza alan  ve borcun yeniden yapılandırma çabalarına da yanaşmayan bu kreditörler, Arjantin  yönetimi tarafından ülkenin borç sorunundan faydalanmakla suçlanıyordu.

Ekonomistler bu çözülemeyen borç sorununun nedenini yüksek enflasyon,  nakit rezervlerin reddi ve ekonomik büyüme yetersizliği sonrası Arjantin'i  küresel ekonominin dışına itmesi olarak açıklıyor.

Arjantin’in yeni Devlet Başkanı Mauricio Macri'nin zaferiyle  sonuçlanan 22 Kasım seçimleri öncesinde ekonomi çevreleri de Macri'nin, Wall  Street'in favorisi ve serbest yatırım fonları ile uzlaşmaya en yakın isim  olduğunu belirtiyordu.

Yapılan yeni anlaşmanın, 15 yıldır süren borç krizi sonrasında  Arjantin’in küresel ekonomiye yeniden entegre olması için önemli bir adım olduğu  vurgulanıyor.

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak