Arkas, sendikasyon kredisi sağladı

Arkas Holding, 235 milyon dolar sendikasyon kredisi sağladı

20.02.2015 Cuma 15:12

Güncelleme : 20.02.2015 Cuma 15:37

Arkas Holding, 15 Aralık 2014'de imzaladığı anlaşma ile toplam 235 milyon Dolar tutarında ve 5 yıl vadeli sendikasyon kredisi sağladı. Türkiye'de "Club Loan" formatında gerçekleştirilen en yüksek tutarlı sendikasyon işlemlerinden birisine imza atan Arkas Holding, sağlanan kaynağı ağırlıklı olarak deniz ve demiryolu taşımacılığı ve liman yatırımlarında kullanacak. Arkas Holding'in bugüne kadar temin ettiği en büyük sendikasyon kredisi olma özelliğini taşıyan kaynak, kendi kategorisinde Türkiye'de 2014 yılının en büyük montanlı Club Loan işlemi oldu.

BANKALARDAN YOĞUN İLGİ 

Türkiye'den ve yurtdışından toplam 13 bankanın katılımıyla gerçekleşen işlemde, HSBC Bank Plc İşlem Koordinatörü (Coordinator), HSBC Bank Plc ile Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Yetkilendirilmiş Eş Lider Düzenleyici (Mandated Lead Arranger) ve Türkiye Garanti Bankası A.Ş. de Ajan Banka (Facility Agent) olarak yer aldı. Credit Europe Bank N.V., Odeabank A.Ş., Denizbank AG, ING European Financial Services Plc., Turkish Bank UK Ltd, Ziraat Bank International AG, HSBC Bank A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş., Alternatifbank A.Ş. ve Garantibank International N.V. de işlemde yer alan diğer bankalar oldu.

Arkas Holding Başkanı Önder Türkkanı yaptığı açıklamada, " kredi miktarında hedeflenenin çok üzerinde bir katılım ile karşılaştıklarını ve sendikasyonu öngörülenin altında bir maliyetle sonuçlandırdıklarını" belirtti. Türkkanı, " Bu seviyedeki ilgi ve desteğin, Arkas'ın Türkiye'nin dış ticaretinin gelişimine sağladığı katkıyı ve hizmetlerini daha da artıracağını " vurguladı.
 
   

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak