Asya borsaları negatif seyretti

Asya borsaları, Kuzey Kore’nin bu sabah Japonya üzerinden geçerek Pasifik Okyanusu’na düşen balistik füze denemesinin ardından Çin hariç negatif seyretti.

29.08.2017 Cuma 10:11

Güncelleme : 29.08.2017 Cuma 11:06

Japonya, Kuzey Kore'nin yeni balistik füze denemesi yaptığını ve  füzenin Japonya'nın üzerinden geçtiğini duyurdu. Japonya Başbakanı Şinzo Abe  konuyla ilgili açıklamasında, Kuzey Kore’den fırlatılan balistik füzenin Japon  hava sahasından geçtiğini bildirdi.

Füzenin hareketini takip ettiklerini belirten Abe,  "Fırlatmanın hemen  ardından Japon hükümeti füzenin hareketini yakından takip edip halkın güvenliği  için gerekli önlemleri aldı. Füze, bölge barışı ve istikrarına yönelik görülmemiş  düzeyde tehdit oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

Analistler, Kuzey Kore'nin füze denemesi ile jeopolitik risk algısının  arttığını ve bunun da genel olarak Asya borsalarında satış baskısına neden  olduğunu ifade etti.

Japonya'da Nikkei 225 endeksi, yüzde 0,45 azalışla 19.362,55 puandan,  Güney Kore'de Kospi endeksi de yüzde 0,23 kayıpla 2.364,74 puandan kapandı.  108,33 seviyesine gerileyerek 4 ayın en düşük seviyesini gören dolar/yen paritesi  ise şu dakikalarda 108,80 seviyelerinden işlem görüyor.

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,70 değer kaybıyla 31.527,98  puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,17 azalışla 27.817,31 puanda  seyrediyor. Çin'de Şanghay bileşik endeksi ise yüzde 0,09 artışla 3.365,677  puanda seyrediyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak