Asya hisseleri geriledi

Asya hisse senetleri, güçlenen yenin Japonya hisselerine getirdiği satışlarla birlikte geriledi.

09.06.2016 Cuma 09:03

Güncelleme : 09.06.2016 Cuma 12:17

Asya hisse senetleri, güçlenen yenin Japonya hisselerine getirdiği satışların, petrol fiyatlarındaki ralliden dolayı enerji üreticilerinin hisselerine gelen alımlara ağır basması sonrası, altı haftanın en yüksek seviyesinden geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1 düşerek Tokyo saati ile 09:07'de 132.19 seviyesine indi. Küresel hisse senetleri, borçlanma maliyetlerinin bir süre daha düşük kalacağı beklentisi sonucu ABD'de dün Standard & Poor's 500 Endeksi'nin (S&P 500) tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşmasıyla birlikte dördüncü haftayı da yükselişle geçmeye yöneldi. Fed Başkanı Janet Yellen Pazartesi günü yaptığı konuşmada, politika yapıcıların faizleri zamanından önce artırmayacağını işaret etti. Çin, Hong Kong ve Tayvan'da piyasalar tatil nedeniyle kapalı.

Sydney'de Rivkin Securities analisti James Woods, "Para politikası küresel anlamda genişlemeci kalmaya devam ediyor ve ABD'de faiz artırımı olacağına ilişkin beklentiler ötelemiş durumda," dedi ve "Bu durum hisse senetleri için destekleyici olmalı. Ancak Fed'in faiz artırımını ötelemesi yeni güçlendiriyor ve bu da Japonya hisseleri için sıkıntı yaratıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Merkez bankaları, Fed ve Japonya Merkez Bankası'nın gelecek haftaki politika kararları ile birlikte ön planda olmaya devam edecek. Vadeli işlem traderları, Yellen'ın Pazartesi günü dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin borçlanma maliyetlerinde kademeli bir artışı kaldırmaya yetecek kadar güçlenmekte olduğunu söylemesinin ardından, Temmuz sonuna kadar faiz artırımı olasılığını yüzde 18'e düşürdü.

Yeni Zelanda Merkez Bankası gösterge faizi üst üste ikinci ay değiştirmedi ve ilave gevşemeye ihtiyaç olabileceğini işaret etti.

Japonya'da Topix Endeksi, yenin dolar karşısında üçüncü günde de değer kazanmaya yönelmesi ile birlikte yüzde 0.4 geriledi. Avustralya'da S&P/ASX 200 ve Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 endekslerinin her ikisi de yüzde 0.2 yükseldi. Güney Kore'de Kospi Endeksi fazla değişmedi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma