Asya hisseleri ‘PBOC kararı’ ile yükselişte

Asya hisseleri, Çin politika yapıcılarının Asya’nın en büyük ekonomisinde büyümeyi destekleme çabalarına hız vermelerinin ardından yükseliyor.

02.03.2015 Cuma 09:11

Güncelleme : 02.03.2015 Cuma 09:11

 Asya hisseleri, Çin politika yapıcılarının Asya’nın en büyük ekonomisinde büyümeyi destekleme çabalarına hız vermelerinin ardından yükseliyor.

 

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.2 artış göstererek Tokyo saati ile 09:08’de 146.44 puana geldi. Endekste gerileyen her hisse senedi için yaklaşık iki hisse senedi yükseldi.
 
Endeks, Şubat ayında yüzde 4.2 artış ile Eylül 2013’ten bu yana en büyük aylık yükselişi kaydetti. Yunanistan’ın kreditörleri ile kurtarma programının uzatılması ile ilgili anlaşma sağlaması ve Fed Başkanı Janet Yellen’in yakın gelecekteki faiz artırımına ilişkin endişeleri gidermesi endeksin yükselişinde etkili oldu.  
 

Çin Merkez Bankası (PBOC) üç ayda ikinci kez faiz indirimine giderek, yavaşlayan ekonomiye desteğini artırdı. PBOC'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bir yıl vadeli mevduat faizi 0.25 yüzde puanı indirilerek yüzde 2.5'e çekilirken, bir yıl vadeli borç verme faizi 25 baz puan düşürülerek yüzde 5.35'e çekildi.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; para politikasındaki gevşeme, PBOC’un deflasyonal baskılara karşı adım atmada Avrupa, Kanada ve Güneydoğu Asya’daki merkez bankalarına katıldığını gösterdi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma