Asya hisselerine `Japonya` dopingi

Asya hisse senetleri, yendeki düşüşle güçlenen Japonya hisseleri öncülüğünde yükselişini ikinci güne taşıdı.

12.07.2016 Cuma 08:14

Güncelleme : 12.07.2016 Cuma 09:48

Asya hisse senetleri, değer kaybeden Japon yeninin Japonya hisse senetlerine alım getirmesi ve ABD hisse senetlerinin tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkması ile birlikte yükselişini ikinci güne taşıdı ve bölge hisse senetlerinin gösterge endeksi son bir ayın en yüksek kapanışına yöneldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9 yükselerek Tokyo saati ile 09:06'da 131.80 puana çıktı ve 8 Haziran'dan bu yana en yüksek kapanışına yöneldi. Japonya'da Topix Endeksi, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin iktidardaki koalisyonun seçimleir kazanması sonrası mali teşvik paketine ek yapacağını açıklaması ile birlikte yenin Ekim 2014'ten bu yana en sert düşüşünü gstermesinin desteği ile yüzde 2.2 yükseldi.

Tüm dünyada hisse senetleri, İngiltere Merkez Bankası'nın bu haftaki toplantısına faiz indirimine gidebileceğini işaret etmesi ile birlikte, tüm dünyada politika yapıcıların İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma (Brexit) kararının olumsuz etkilerini gidermek için harekete geçececeği spekülasyonuna bağlı olarak ralli yapıyor. Yatırmcılar, ABD'de beklenenden daha iyi çıkan ABD istihdam verisi sonrası, Fed'in Aralık sonuna kadar faiz artırımına gideceğine ilşkin ihtimali yüzde 29'a yükseltti.

Sydney'de CMC Markets Asia Pacific Pty baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Fed'in bu yıl faiz artırımına gitme olasılığı, güçlü çıkan istihdam rakamlarına rağmen, sürpriz bir şekilde düşük kalıyor," dedi ve "Genişlemeci para politikaları kısa vadede hisse senedi piyasaları için destekleyici bir faktör" şeklinde görüş bildirdi.

Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.1 yükseldi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.4 yükselirken, Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi fazla değişmedi.

"
En Çok Okunan Haberler

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Borsa İstanbul`dan rekor üstüne rekor

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar ve euroda son durum ne?