Asya paraları haftalık kayıpta

Asya paraları, Yunanistan’ın temerrüde düşmesinin gelişen piyasa sermaye akışlarına volatilite getireceği spekülasyonu ile haftalık kayba hazırlanıyor.

26.06.2015 Cuma 10:16

Güncelleme : 26.06.2015 Cuma 11:07

Asya para birimleri, Yunanistan’ın temerrüde düşmesinin gelişen piyasa sermaye akışlarına volatilite getireceği spekülasyonu ile haftalık kayba hazırlanıyor. Güney Kore vonu ve Singapur doları para birimlerindeki düşüşler öncülük ediyor.

Euro Bölgesi maliye bakanları, Perşembe günkü görüşmelerden bir anlaşma çıkmamasının ardından Cumartesi günü tekrar bir araya gelecekler. Zaman Yunanistan’ın aleyhine işliyor. Ülkenin IMF’e 30 Haziran’da 1.5 milyar euroluk ödeme yapması gerekiyor. Almanya Şansölyesi Angela Merkel, hafta sonu gerçekleşecek toplantının Yunanistan krizinde belirleyici olacağını söyledi. Bloomberg-JPMorgan Asya Dolar Endeksi 19 Haziran’daki seviyesinden yüzde 3 gerileyerek 3 haftanın en büyük düşüşünü yaşadı.

Singapur’daki Macquarie Bank Ltd. döviz ve sabit getiri stratejisi müdürü Nizam Idris, “Para birimlerindeki genel zayıflık Yunanistan krizi dolayısıyla görülen riskten kaçışı yansıtıyor. Asya’dan sermaye çıkışı görüleceği korkusu var” dedi.


Güney Kore vonu dolar karşısında geçtiğimiz beş günde yüzde 0.7 geriledi ve 4 haftanın en büyük düşüşünü kaydetti. Singapur doları yüzde 0.7 değer kaybetti. Tayvan doları yüzde 0.4 zayıfladı. Malezya ringiti yüzde 0.5 geriledi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak