Asya Pasifik varlıkta Avrupa`yı geçti

Asya Pasifik bölgesi, servet birikiminde Avrupa`yı solladı.

16.06.2015 Cuma 13:28

Güncelleme : 16.06.2015 Cuma 13:32

Boston Consulting Group'un çalışmasına göre, servet birikiminde en hızlı büyümeyi geçen yıl Japonya hariç Asya Pasifik bölgesi sağladı. Tek başına Çin'den 1 milyon yeni milyoner çıktı.

Tahminlere göre, Japonya haricinde Asya Pasifik bölgesinde özel finansal servet miktarı 2016 yılında 57 trilyon dolara ulaşarak Kuzey Amerika'yı geçecek. Kuzey Amerika'nın özel finansal servet miktarının 2016'da 56 trilyon dolara yükseleceği tahmin ediliyor.

2014 yılında Japonya hariç Asya Pasifik bölgesi %29 ile özel finansal servet birikiminde en hızlı büyüme oranını yakaladı. Milyoner hanehalklarının küresel özel servet içinde sahip olduğu pay 2013'te yüzde 40'tan 2014'te yüzde 41'e çıktı. Bu oranın 2019 yılında yüzde 46'ya yükselmesi bekleniyor.

BCG'nin verilerine göre ABD, 7 milyon ile milyoner hanehalkı sayısında dünyada bir numaradaki yerini koruyor. Milyoner hanehalkı sayısında ABD'yi 4 milyon ile Çin, 1 milyon ile Japonya izliyor.

Milyoner yoğunluğu bakımında ise dünyanın bir numarası İsviçre. İsviçre'de her bin hanehalkı içinde 135'inin 1 milyon dolarda fazla özel servete sahip.

Her bin hanehalkı içinde milyoner sayısı Bahreyn'de 123, Katar'da 116, Singapur'da 107i, Kuveyt'te 99 ve Hong Kong'da 94.

BCG'nin çalışması ayrıca, Avrupalı özel bankacıların, Asya hızla gelişen merkezlerin ortaya koyduğu rekabete karşı önlemler alması gerektiğine işaret ediyor. Çalışmaya göre, Hong Kong ve Singapur, küresel offshore varlıkların yüzde 16'sını oluşturuyor ve bu oranın büyemeye devam etmesi bekleniyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak