Asya-Pasifik`in ekonomi devleri İstanbul`a geliyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) işbirliğinde organize edilen Asya-Pasifik Ekonomi Zirvesi, 5 trilyon dolarlık Asya-Pasifik pazarıyla Türk iş dünyasını buluşturacak.

06.11.2018 Cuma 14:45

Güncelleme : 07.11.2018 Cuma 09:48

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, "Asya: Sınırları Genişletmek"  temasıyla düzenlenen zirve, 23-24 Kasım'da İstanbul’da gerçekleştirilecek. İş  dünyası temsilcilerine ikili görüşme olanakları sağlanacak ekonomi zirvesine,  bölgenin önde gelen firmalarından üst düzey yöneticiler katılacak.

Zirveyle ilgili hazırlıkları değerlendiren TOBB Başkanı ve CACCI  Başkan Yardımcısı Rifat Hisarcıklıoğlu, dünya ekonomisinin ağırlık merkezinin  Uzak Doğu'ya doğru kaydığını belirterek, iş dünyasını bu zirveyi ve süreci takip  etmeye çağırdı.

21. Yüzyıl'ın bir "pasifik yüzyılı" olarak görüldüğüne işaret eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"İktisadi gelişmeler, dünya ekonomisinin ağırlık merkezinin Uzak  Asya’ya kaydığını gösteriyor. Yani pasifik yüzyılına girmiş bulunuyoruz. Bir tarafta Japonya ve Kore gibi inovasyon ve teknoloji devleri var, diğer tarafta  Pakistan, Endonezya, Vietnam, Filipinler gibi yükselen pazarları kapsayan ve her  türlü ürünün farklı kalite ve ölçeklerde üretildiği bu bölge burası. Üç milyarın  üzerinde tüketicisiyle, en büyük küresel pazar burada. CACCI ülkeleri, yılda 5  trilyon dolar civarında mal ve hizmet ithalatı gerçekleştiriyor. Tüm iş dünyası  temsilcilerimizi Asya-Pasifik Zirvesi’ne davet ediyoruz."

CACCI, Asya-Pasifik bölgesinde ekonomik büyümenin sağlanması amacıyla  1966 yılında Tayvan'da kuruldu. TOBB'un 2009'da üye olduğu konfederasyonun başkan  yardımcılığını, 2014'ten beri  Hisarcıklıoğlu yürütüyor. Asya-Pasifik bölgesinin  en büyük iş dünyası örgütü olan CACCI, 28 ülkeden yaklaşık 3 milyon şirketi  temsil ediyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma