Avrupa, Türk Akımı için sıraya girdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin`in Moskova`da İtalya Başbakanı Giuseppe Conte`yle görüşmesinde yaptığı `İtalya, Türk Akımı`na bağlanabilir` açıklaması, Avrupa`nın bu doğal gaz boru hattına ilgisini bir kez daha gözler önüne serdi.

30.10.2018 Cuma 09:28

Güncelleme : 30.10.2018 Cuma 15:23

Sputnik, Güney Akım doğal gaz boru hattının önüne engel koyan Avrupa'nın Türk Akımı'na yönelik yaklaşımına mercek tuttu.

UKRAYNA KRİZİ VE KIRIM REFERANDUMU SONRASI GÜNEY AKIM ENGELLENMİŞTİ

Ukrayna krizi ve Kırım'ın Rusya'ya bağlanma kararı nedeniyle 2014 yılında Güney Akım projesini durduran Avrupa, yaptığı hatanın farkına ancak 4 yılda varabildi. Karadeniz'in dibinden geçerek Bulgaristan'a, oradan da İtalya üzerinden Avusturya ve Balkan yarımadasına uzanması planlanan Güney Akım'ı siyasi gerekçelerle durduran Avrupa, Türkiye ve Rusya'nın 2016 yılında imzaladığı Türk Akımı'nda aynı hataya düşmeyecek gibi görünüyor.

İTALYA, SIRBİSTAN, BULGARİSTAN VE MACARİSTAN TÜRK AKIMI'NA BAĞLANMAK İSTİYOR

Zira İtalya, Sırbistan, Bulgaristan ve Macaristan gibi ülkeler Türk Akımı'ndan gaz almak istediklerini halihazırda Rus tarafına açıkça ifade etti.

ABD VE UKRAYNA, RUSYA-AVRUPA YAKINLAŞMASINA KARŞI

Elbette Rusya ve Avrupa'nın enerji alanında yakınlaşmasına karşı çıkanlar da var. Bunların en önemlisi ABD. Zira tüm çabalara ve siyasi baskıya rağmen ABD'den Almanya'ya sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedarik etme şansı giderek azalıyor. Ayrıca Alman Dışişleri, ABD'den LNG ihracatının Gazprom'la yapılan alışverişten çok daha yüksek fiyata gerçekleştiğini vurgulamıştı.

Rusya-Avrupa yakınlaşmasına bir diğer karşı çıkan ülke Ukrayna. Kiev yönetimi, Türk Akımı ve Kuzey Akım 2'nin inşası halinde transit ülke statüsünü ve yıllık 3 milyar dolarlık geliri kaybetme çekincesini taşıyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma