Avrupa borsaları güne yükselişle başladı

Avrupa borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı.

25.01.2019 Cuma 11:29

Güncelleme : 25.01.2019 Cuma 11:29

Açılışın ardından gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0,53 artışla  357,68 puan, Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,95 değer kazancıyla 11.236,23 puan  oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,10 kazançla 6.827,68 puanda,  Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,58 değer kazancıyla 4.900,09 puanda, İspanya'da  IBEX 35 endeksi yüzde 0,40 artışla 9.187,00 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi  yüzde 0,63 yükselişle 19.688,50 puanda seyrediyor.

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin  dünkü açıklamalarının güvercin olarak değerlendirilmesi sonrası pozitif  seyrediyor.

ECB, dün beklentiler doğrultusunda faizlerde değişiklik yapmazken,  Draghi'nin açıklamaları yatırımcılar tarafından güvercin olarak değerlendirildi.  Euro Bölgesi’nde son büyüme verilerinin beklenenden zayıf olduğunu belirten  Draghi, “Önemli parasal politika teşvikleri iç fiyat baskılarına karşı destek  sağlamak için gerekli. Yakın dönemli büyümenin zayıf olması bekleniyor. Avro  Bölgesi ekonomisine yönelik riskler aşağı yönlü.” değerlendirmesinde bulundu.

Geçen ay ABD Merkez Bankası (Fed) başkanı ve üyelerinden gelen ve sıkı  para politikalarının gevşetilebileceği şeklinde algılanan güvercin açıklamalar,  dün itibarıyla Draghi'nin söylemleri ile Avrupa tarafında da kendini göstermeye  başlamış oldu.

Analistler, piyasaların genişlemeci politikaları pozitif  karşıladığını, ancak ekonomik büyümeye yönelik endişeler ve ticaret savaşı ile  Brexit belirsizliklerinin, borsaların boğa piyasası önündeki en önemli engeller  olduğunu ifade etti.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı