Avrupa hisseleri yatay seyrediyor

Avrupa hisseleri rekorun ardından yatay seyrediyor.

13.04.2015 Cuma 12:35

Güncelleme : 13.04.2015 Cuma 12:36

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek Londra saati ile 08.11’de 412.54 puana geldi. Geçtiğimiz hafta endeks Ocak’tan bu yana en büyük ralliyi kaydederek 2000 yılındaki tüm zamanlar rekorunu geride bırakmıştı.


Ekonomik veriler tahminleri 2 yılın en büyük oranında aşarken, Avrupa Merkez Bankası’nın büyümeye yönelik teşvikleri sürdürmesi üzerine endeks Cuma günü itibarıyla bu yıl yüzde 21 yukarı taşındı. Eur’nun 12 yılın en düşük seviyesine yaklaşması ile araba üreticileri 2015’te en büyük ralliyi kaydetti ve Mart ayında rekora ulaştı. Royal Dutch Shell Plc’nin BG Group Plc’yi alacağını duyurması ile hisselerinin yükselmesinin ardından enerji şirketleri Ekim’den bu yana en yüksek kapanışı yaptı.


Geçtiğimiz hafta yaşanan ralli, küresel hisselerin değerinin ilk kez 70 trilyon doların üzerine çıkmasına yol açtı. Gösterge endeks bu yıl yüzde 25’ten fazla artarken, Danimarka, Portekiz, Almanya ve İtalya gelişmiş piyasalardaki en çok yükselişi gösterdi. Standard & Poor’s 500 Endeksi en kötü performansı gösterenler arasında yer aldı.


Madencilik şirketleri 5 gündür ilk kez düşüş yaşadı. BHP Billiton Ltd.yüzde 2.5 azalırken, Rio Tinto Group yüzde 1.7 azaldı. Western Australia başkanı “En büyük demir cevheri üreticilerinin arz fazlası gösteren piyasaya üretimi arttırarak hatalı bir strateji izlediklerini, büyümeyi yavaşlatmaları gerektiğini” ifade etti.


Tesco Plc hisseleri, Barclays Plc analistlerine göre şirketin 22 Nisan’da açıklayacağı rapor ile 3 milyar pound (4.4 milyar dolar) tutarında değer kaybettiğinin açıklanacağı yönündeki haberlerin ardından yüzde 1.4 azaldı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak