`Avrupa`nın en genç nüfusuna sahip ülkesiyiz`

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, "Biz artık 1 trilyon dolar gayri safi milli hasıla sınırına dayanmış, 82 milyon insanı olan ve Avrupa`nın en genç nüfusa sahip ülkesiyiz" dedi.

05.04.2019 Cuma 14:28

Güncelleme : 06.04.2019 Cuma 11:10

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin desteğiyle ve Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği’nin organizasyonuyla  Almanya'nın Köln  kentinde düzenlenen "Kariyer Fuarı"nda konuştu.

Türkiye'nin dünyanın her yerinden yetenekli gençlere ihtiyacı olduğunu  söyleyen Atay, "Bütün gelişmiş ekonomilerin yaptığı gibi biz de yetenekli  insanları ülkemize çekmek istiyoruz. Alman gençleri de gelsinler Türkiye'nin  zenginliğini görsünler, havamızı, suyumuzu, mutfağımızı, insanlığımızı görsünler,  sanayimizi tanısınlar, endüstriyel hayatta nerelere geldiğimizi görsünler." diye  konuştu.

Türkiye'nin 15 yıl önce savunma sanayi alanında ihtiyacının yüzde  20'sini karşılayabildiğini kaydeden Atay, "Şu anda yüzde 67'sini kendimiz  üretiyoruz." diye konuştu.

Atay, Türkiye'nin artık her şeyi üretebildiğini belirterek, "Biz artık  1 trilyon dolar gayri safi milli hasıla sınırına dayanmış, 82 milyon insanı olan  ve Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip ülkesiyiz." ifadelerini kullandı.

Son 10 yıl içerisinde 9 milyon yeni istihdam alanı oluşturduklarını  kaydeden Atay, "Herkese ihtiyacımız var, yetenekli, sert disiplin sahibi, iddiası  ve güçlü değer yargıları olan herkese ihtiyacımız var. Gelin Türkiye'de iş de  var, aş da var." değerlendirmesinde bulundu.

Atay, İstanbul'da oluşturulan büyük sağlık yatırımlarını hatırlatarak,  "Şimdiden size müjdeliyorum, önümüzdeki yıl orada uluslararası kariyer  organizasyonumuz olacak ve dünyanın her yerinden sağlık alanında kariyer yapmak  isteyen insanlar Türkiye'ye gelecekler." diye konuştu.

Fuarın açılışında ayrıca Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes, Düsseldorf  Başkonsolosu Şule Gürel, Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, Münster Başkonsolosu  Pınar Gülün Kayseri, Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği Başkanı Fuat Erdal ile   firma temsilcileri katıldı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak