Avustralya faizi değiştirmedi

Avustralya Merkez Bankası faiz değiştirmedi Avustralya Merkez Bankası politika faizini değiştirmeyerek yüzde 1.5`deki rekor düşük seviyede bıraktı.

04.10.2016 Cuma 08:51

Güncelleme : 04.10.2016 Cuma 09:43

Avustralya Merkez Bankas ı(RBA), Salı günkü toplantısında, emtia fiyatlarındaki beklenmedik yükselişin zaten ortalama hızının üzerinde büyüyen ekonomiyi desteklemesi ile birlikte, gösterge nakit faizi değiştirmedi.

Başkan Philip Lowe, göreve başlamasından sonraki ilk politika toplantısındai göterge faizi değiştirmeyerek, rekor düşük seviye olan yüzde 1.5'te tuttu. Bu karar, para piyasaları ve Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tümü tarafından bekleniyordu. Lowe, emtia fiyatlarındaki son toparlanma ve bunun ardından ticaret hadelerinde görülen yükselişleri işaret ederken, bu yükselişlerin kaynak fiyatlarında son dönemde görülen güçlü yükselişleri dengelemekte olduğuna dikkat çekti.

Diğer gelişmiş ülkelerin çoğundaki mevkidaşları gibi, Lowe'un karşı karşıya bulunduğu temel güçlük, enflasyonun artırılması; bunun bir kısmı, yaklaşık dokuz ayda yüzde 10 civarında değer kazanan para biriminin kontrol altına alınma çabalarını içeriyor. Kısmen demir cevheri ve kömür fiyatlarındaki sıçramadan ve en büyük ticaret ortağı Çin'de ekonomik görünümün iyileşmesinden kaynaklanan Avustralya dolarındaki yükseliş, mdencilik sonrası büyüyen ekonomide güçlenmenin temel yönlendiriciisi olan hizmet sektörü üzerinde baskı oluşturuyor.

Lowe, "Enflasyon düşük seyrini sürdürüyor," dedi ve "İşgücü maliyetlerindeki düşük büyüme ve dünyanın diğer kısmındaki çok düşük maliyet baskıları dikkate alındığında, enflasyonun bir süre daha düşük kalması bekleniyor" şeklinde görüş bildirdi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak